Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilbakekaller 700 000 biler. Mener problemet «kan føre til brann»

700 000 Volkswagen Tiguan og Touran tilbakekalles på grunn av en feil med lyset rundt soltaket. Det er uklart om biler i Norge blir kalt tilbake.

TILBAKEKALLER: 700 000 Volkswagen Tiguan og Touran tilbakekalles på grunn av en feil med lyset rundt soltaket. Foto: John MacDougall / AFP / NTB Scanpix
TILBAKEKALLER: 700 000 Volkswagen Tiguan og Touran tilbakekalles på grunn av en feil med lyset rundt soltaket. Foto: John MacDougall / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Reuters melder det tyske bransjenettstedet Kfz-Betrieb at fukt kan gi fare for kortslutning av en LED-lysstripe rundt bilenes soltak. Det kan igjen føre til at taket tar fyr, og i verste fall kan det begynne å brenne.

- Under svært ugunstige forhold kan det føre til brann, sier en ikke navngitt talsperson for selskapet til Kfz-Betrieb.

I Tyskland er 52 500 biler rammet.

Anita Svanes, pressekontakt for Volkswagen Norge, skriver i en SMS til Dagbladet at de så langt ikke har fått oversikt fra fabrikken over hvilke markeder problemet gjelder. De vet dermed heller ikke om problemet rammer norske bileiere.

Hele Norges coronakart