Tilbakekaller 9 tonn kjøttdeig og farse

Salmonellafunn i slakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Gilde tilbakekaller 9 tonn svinekjøttdeig og medisterfarse fra butikker på Østlandet etter funn av salmonella i hel slakt.

- Vi vet ikke hvor mye av dette som er solgt til forbrukerne, sier Gildes informasjonssjef i Region Øst, Ellen Flø Skagen.

Hun understreker at kjøttet, om det stekes eller varmebehandles på normal måte, ikke vil vil gjøre forbrukerne syke.- Vi velger allikevel å tilbakekalle produktene, sier Skagen til Dagbladet.no.I pressemelding skriver Gilde at det gjelder følgende produkter:- «Go’ og mager kjøttdeig »av svin – 400 grams pakninger - anslått til 7 tonn.- «Medisterfarse» – både to og firekilos pakninger – anslått til 2 tonn.

Pakkene er stemplet med siste forbruksdato fra 10. mai til og med 18. mai. Datoene er  stemplet nederst på etiketten etterfulgt av en firkant med fabrikknummeret 101 eller 109.

- Dette er en svært ubehagelig situasjon vi har kommet opp i, selv om det ikke er påvist salmonella i produktene, sier direktør Knut Framstad i Nortura Trygg Mat.Forbrukere som har kjøpt pakkene som trekes fra markedet kan levere inn disse til butikkene der de er kjøpt, uten kvittering, ifølge Skagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer