Feilmerket øl i Sverige:

Tilbakekaller en halv million bokser

- Helt forferdelig, sier bryggerisjef Carl Krönlein til Aftonbladet.

TILBAKEKALLES: En halv million bokser av denne typen øl er tilbakekalt i Sverige. Foto: Krönleins bryggeri
TILBAKEKALLES: En halv million bokser av denne typen øl er tilbakekalt i Sverige. Foto: Krönleins bryggeri Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Svenske Aftonbladet skriver at en halv million øl-bokser av sterkølet «Stockholm Fine Festival» er tilbakekalt fra Systembolaget. Innholdet i boksene må ifølge avisa trolig helles ut på grunn av feilmerking.

På de små boksene med 0,33 liter øl, står det i stedet 0,5 liter. Dermed må samtlige av dem tilbakekalles.

Det skal være sterkølvarianten med 7,2 prosent som er utsatt for feilmerkingen. Bryggerisjef Carl Krönlein ved Krönleins bryggeri kaller hele situasjonen en skandale.

I hele Sverige

Feilen ble nylig oppdaget av Systembolaget, og det tilbakekalles nå bokser fra hele landet. Disse returneres til bryggeriet i Halmstad.

- Vi snakker om omkring en halv million bokser. Akkurat nå sendes disse til oss fra Systembolaget. Det er sikkert ti personer som har sett på boksene, uten at dette ble oppdaget tidligere, sier Krönlein.

Bryggerisjefen er på ingen måte fornøyd med situasjonen som har oppstått. At ølet i tillegg skal destrueres, er han kritisk til.

- Det er en miljøkatastrofe dersom dette må gjøres, sier han.

Milliontap

Parallelt med tilbakekallingen, jobber bryggeriet på spreng med å se på ande mulige løsninger. Blant de som nevnes, er ommerking av de 500 000 boksene. Hvorvidt dette lar seg gjøre, uten at boksenes innhold tar skade av det, er foreløpig uklart.

- Vi jobber med å finne ut hvordan man kan merke de om. Men dersom kostnaden blir for stor, må vi destruere, sier Krönlein til Aftonbladet.

I tillegg til økonomisk skade i millionklassen for bryggeriet, ser sjefen nå på et mulig merarbeid for de ansatte. Det på toppen av at 165 000 liter øl trolig går til spille.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer