Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilbakekaller over 7000 Honda CR-Ver i Norge

Kan ha feil som kan føre til brann.

2002-MODELL: Honda tilbakekaller over 7000 Honda CR-Ver i Norge. Alle CR-V-modeller fra 2002 til 2006 kan ha en feil i førerdøra som kan føre til brann. Foto: Dagbladet
2002-MODELL: Honda tilbakekaller over 7000 Honda CR-Ver i Norge. Alle CR-V-modeller fra 2002 til 2006 kan ha en feil i førerdøra som kan føre til brann. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyhetsbyrået Reuters melder i dag at Honda Motor skal tilbakekalle rundt 489 000 Honda CR-Ver fra kunder i Europa og USA.

PR-ansvarlig Tom Gullkrona Skoglund i Honda Motor Europe (Norge) sier til Dagbladet at litt over 7000 kunder blir rammet i Norge.

Eier du en modell av Honda CR-V fra åra 2002 til 2006, vil du motta informasjon fra Honda om hva skal du gjøre.

- Dette vil selvsagt bli gjort uten noen kostander for kundene, lover Skoglund.

Brannfare - Tilbakekalling er noe vi og andre bilimportører gjør regelmessig. Det er for å forsikre at våre produkter fungerer som de skal og for å være pro aktive, sier Skoglund til Dagbladet.

Honda ønsker å undersøke og utbedre en feil som i verste fall kan føre til at bilen begynner å brenne. Når det regner kraftig kan det komme vann ned i elektronikken som styrer det elektroniske vinduet førerside-døra på bilen. Det kan i verste fall føre til at det skjer en overoppheting som igjen kan føre til brann.

Ifølge Reuters har det vært rapportert fem branner, men ingen har ført til skader eller ulykker på veiene.

- Dersom alle mulige faktorer slår feil vei, kan det i verste fall, starte en brann. Honda ønsker å være åpne om dette, sier Skoglund.

- Nødvendig Han sier tilbakekallingen ikke er noe de ønsker å gjøre, men at det er nødvendig.

- Vi kommer ikke til å be bileierne om å skynde seg til verksted. Vi ber dem om å ta kontakt, slik at vi får sett om det er noe feil, sier han.

Ifølge Reuters blir det tilbakekalt 220 000 biler i Europa og 268 000 i USA. I tillegg blir det kalt tilbake litt under hundre biler fra Afrika.

2005: Her er en 2005-utgave av Honda CR-V. Foto: AP / Eugene Hoshiko / NTB scanpix
2005: Her er en 2005-utgave av Honda CR-V. Foto: AP / Eugene Hoshiko / NTB scanpix Vis mer