Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilbakekaller smekker på grunn av kvelningsfare

IKEA oppfordrer alle kunder som har kjøpt smekken MATVRÅ, blå/rød 2 stk., til å slutte å bruke den og kontakte IKEA for å få refusjon eller tilsvarende produkt.

TILBAKEKALLER SMEKKE: Ikea tilbakekaller smekkene rød og blå MATVRÅ på grunn av kvelningsfare. Video: Ikea og Dagbladet Vis mer

- IKEA tar produktsikkerhet svært alvorlig. Alle produktene våre er grundig testet og overholder gjeldende lover og sikkerhetsstandarder. Til tross for dette har vi fått rapporter om at knappen på MATVRÅ kan løsne og dermed utgjøre en kvelningsfare, opplyser IKEA i en pressemelding mandag morgen.

Møbelgiganten oppfordrer alle kunder til å returnere produktet for å motta full refusjon eller et tilsvarende produkt. Kvittering er ikke nødvendig.

- Vi har fått vite at knappen kan løsne hvis barnet drar i den, sier Emelie Knoester, Business Area Manager ved IKEA of Sweden. Hun fortsetter:

- Sikkerheten til kundene har høyeste prioritet hos IKEA, og som forebyggende tiltak velger vi derfor å tilbakekalle barnesmekken MATVRÅ, blå/rød 2 stk. Smekkene MATVRÅ frukt/grønnsaksmønster grønn/gul er trygge å bruke, da de har en annen design og er laget i et annet materiale.

Foto: Ikea
Foto: Ikea Vis mer

Troels Normann Mathisen, kommunikasjonsrådgiver ved Ikea, forteller til Dagbladet at det har blitt solgt 2527 av disse smekkene i Norge.

- De hadde vært i salg i få dager da det ble oppdaget. De ble etter kort tid trukket fra markedet, sier han.

Det var salgsstart i august og smekkene ble fjernet fra butikkene 13. september.

- Det har å gjøre med at denne knappen kan falle av. Vi startet først med å undersøke produktet da vi fikk tilbakemelding. Vi stoppet dermed salget så fort vi fikk mulighet til det. Nå ønsker vi å få folk til å slutte å bruke produktet, sier Mathisen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling