Tilbakeleverer barnas bibler i protest

Mødre i Hareid har fått nok av kapellan Michal Møgsters dømmende holdning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mødre i Hareid leverte tirsdag tilbake bibler barna deres har fått i gave fra Hareid kirke.

- Dette har jeg gjort i protest mot Hareid kirkes intoleranse og dømmende holdning i forhold til biskop Rosemarie Köhn, sier en av mødrene, Toril Bjåstad til NTB.

- Jeg er troende, og jeg har forsøkt å lære datteren min hvor viktig det er å ta vare på hverandre, sier Bjåstad. Hun får støtte av en annen mor, Marie Brandal, som sier at Bibelen for henne er et symbol på nestekjærlighet og toleranse, ikke på en fordømmende holding.

Flere aksjoner

Hun velger å levere tilbake Bibelen datteren hennes fikk av Hareid kirke da hun begynte i 5. klasse, og heller kjøpe en ny til henne. De to mødrene mener at biskop Rosemarie Köhn har mye å lære andre, og at hun bør ønskes velkommen til Hareid med respekt 16. og 17. oktober.

Samtidig med aksjonen mødrene har igangsatt, arbeider andre i Hareid med en alternativ gudstjeneste søndag 17. oktober. Det er også startet en underskriftskampanje mot kapellan Michal Møgsters holdninger. Møgster har nektet Rosemarie Köhn å preke under gudstjenesten i Hareid kirke 17. oktober, og har begrunnet dette med standpunktet hennes til homofilt samliv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer