Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilbakeskritt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets kvinner mener Ansgar Gabrielsen fortjener en likestillingspris for å ha sørget for kjønnskvotering i styrerommet, men Høyres kvinner setter langt mindre pris på sin partifelle. Høyres kvinneforum vil tvert imot ha inn i partiets nye prinsipprogram at Høyre er motstander av radikal kvotering, enten det gjelder kjønn eller etnisitet. Det er ikke overraskende. Høyre-folk skvatt på Stortinget da deres egen statsråd i sin tid frontet det radikale forslaget.

Leder for Høyre-kvinnene, Linda Hofstad Helleland, sa på NRKs «Politisk kvarter» fredag at nå må Høyre-folk «kjenne på magefølelsen». Gabrielsen derimot sa da han lanserte sitt forslag at han brukte hodet. Med bakgrunn fra forsikringsbransjen, mente han at han kjente næringslivet godt nok til å vite at ingenting ville skje uten mild tvang. Takket være en Høyre-mann som virket, har næringslivet tatt et langt skritt nærmere likestilling. Like rettigheter, som Høyre setter høyt, er vel og bra, men politikere bør også etterstrebe like muligheter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media