Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilbaketoget

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet gjør nå et fullt tilbaketog i IT-Fornebu-saken. Endelig har det gått opp for ledelsen i de to partiene at saken var i ferd med å bli en skikkelig skandale som skapte sterke reaksjoner i opinionen. Etter et møte i næringskomiteen på Stortinget onsdag med statsråd Lars Sponheim, blir det nå mer normal saksgang før endelig avgjørelse blir tatt til høsten.
  • Det innebærer at flertallets pålegg om at regjeringen skal utpeke utbygger på Fornebu før 1. juni, blir frafalt. Sponheim skal i stedet gi en foreløpig vurdering av hvilke selskaper som kan være aktuelle. For nå har heldigvis flere søkere meldt seg. Dessuten blir forslaget fra Kjell Opseth og Øystein Hedstrøm, som var en ren mistillit til Sponheim, vedlagt protokollen, selv om både Thorbjørn Jagland og Carl I. Hagen forsvarte det i varme vendinger for vel en uke siden. Nå har de innsett hvilke farlige veier de var ute på, og har snudd i siste liten.