Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilbakeviser at brannfly styrtet i Portugal

Sjefen for sivilforsvaret rykker ut.

FLYSTYRT: Ert brannslokkingsfly fra Canadair styrtet nær Pedrogao Grande i Portugal tirsdag. Her et spansk brannfly i aksjon i Louriceira tirsdag. Foto: Miguel Vidal, Reuters/NTB Scanpix..
FLYSTYRT: Ert brannslokkingsfly fra Canadair styrtet nær Pedrogao Grande i Portugal tirsdag. Her et spansk brannfly i aksjon i Louriceira tirsdag. Foto: Miguel Vidal, Reuters/NTB Scanpix.. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: Sjefen for sivilforsvaret i Portugal, Victor Vaz Pinto, tilbakeviser tirsdag opplysningene om at et fly styrtet mens det deltok i slokkingen av skogbrannene i landet. Årsaken til de motstridende meldingene er ikke kjent, ifølge NTB.

Et brannfly fra Canadair har styrtet under slokkingsarbeidet i Portugal tirsdag ettermiddag.

Foreløpig er det uklart hvordan det har gått med mannskapet, melder BBC, med lokale tjenestemenn som kilde.

Ulykken med brannslokkingsflyet fra selskapet Canadair skjedde nær byen Pedrogao Grande, der fortsatt den verste skogbrannen i Portugal noensinne fortsatt truer mennesker, dyr og eiendommer.

Spania, Frankrike og Italia har sendt 11 vannbombefly til katastrofeområdet.

Ifølge Sky News skjedde styrten tett på landsbyen Ouzenda. En reporter har pratet med en lokal kvinne, som hørte et voldsomt smell og så et flammehav.

Mer enn 1 000 brannfolk jobber på bakken, og flere nasjoner har sendt fly for å kjempe mot flammene, som foreløpig har krevd minst 64 menneskeliv.

Og situasjonen er ikke over. Utover i uka er det meldt 38 varmegrader og variabel vind.

Hele Norges coronakart