-  Tilbød en mill. for å slippe anmeldelse

Ap-politikeren nektet for at han var skyldig i anklagene om underslag av fire millioner kroner. Likevel ville han betale en million kroner for å slippe politianmeldelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Nylig gikk ledelsen i selskapet til anmeldelse av Ap-politikeren, som jobbet som salgssjef i firmaet. Ifølge anmeldelsen skal mannen i 50-åra ha underslått 3,7 millioner kroner. Underslaget skal ha skjedd omkring 2000 til 2003, da mannen også satt i kommunestyret.

Steinkupp

Salgssjefen skal ha bestilt stein fra et selskap i utlandet for flere hundre tusen kroner.

Steinen kom til Norge, men på vei til kunden skal flere containerlass ha forsvunnet.

- Salgssjefen la alle kortene på bordet, sa opp sin stilling umiddelbart og inngikk en avtale om å betale tilbake en million kroner til selskapet, forteller privatetterforsker Roald Berntsen.

Etter en vareopptelling konkluderte selskapet med at det manglet stein for fire millioner. At AP-politikeren nylig startet en konkurrerende steinbedrift ved siden av sin gamle, skal ha provosert kraftig.

- Skuffet

- Vi er forferdelig skuffet. Han lovet å ordne opp under forutsetning av at selskapet ikke gikk til anmeldelse. Siden har han delvis betalt tilbake pengene. Han har fått avslag på lån i banken. For å ordne opp må han jobbe, og startet derfor en konkurrerende bedrift, sier Johan Stiegler, den anmeldtes advokat. Han benekter at den tidligere politikeren har erkjent underslag.

- Men han har sagt seg villig til å betale en million kroner for å slippe politianmeldelse, sier Stiegler.

Verken selskapets daglige leder eller den anmeldte vil kommentere saken. Ap-politiker tilbakeviser anklager om underslag

ETTERFORSKER: Roald Berntsen<!--/BTEK0-->