Tilbød naturalytelser for dørvaktjobb

Oslo-hotell ville ha billig arbeidskraft. Bill.mrk. «lettlurte pensjonister».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Clarion Hotel Royal Christiania fikk en lys idé. Hotellet vil gjerne ha «imøtekommende, veltalende, voksne, representative og erfarne» eldre mennesker til å bemanne hovedinngangen i Biskop Gunnerus\' gate - som ikke vil ha penger for jobben.

I et brev til Norsk Pensjonistforbund i Oslo ber administrerende direktør Fredrikke Mikkelsen om hjelp til den spesielle ansettelsespolitikken, skriver Dagsavisen.

«Gratis seng og flott uniform»

«Personen blir utstyrt med en fin uniform og vil være hotellets ansikt utad. I utgangspunktet er dette et sysselsettingstilbud uten ordinær lønn, men vi vil gjerne diskutere kompensasjon i form av naturalytelser som hotellrom i lavsesong,» heter det i brevet.

Royal Christiania er et av de mer fasjonable hotellene i hovedstaden og det norske flaggskipet til Petter Stordalens Choice-kjede. Med et overskudd på 273 millioner kroner etter tredje kvartal i fjor skulle man kanskje tro at etablissementet har råd til å betale også dørvaktene sine, men nei.

«Denne rollen er i dag utfordrende å finne passende bemanning til, og hotellets økonomi tilsier at denne rollen er fin å ha, men genererer ikke direkte inntekter,» kalkulerer hotelldirektøren.

- Uhørt

Men fylkessekretær Bjørn Loge i Pennsjonistforbundet er overfor Dagsavisen ikke begeistret for «sysselsettingstilbudet».

- Det er uhørt at hotellet tror pensjonister skal stille opp gratis i kulde og regn. Jeg sier «bare glem det». Vi kommer ikke til å svare på henvendelsen. De vil aldri få pensjonister til å stille opp gratis, sier Loge, som konstaterer at eldre som bor i Oslo, neppe har behov for å ligge på hotell heller.

- Pensjonister som har krefter til en slik jobb, er i St. Anton og står på ski, eller i Sør-Spania og maler huset sitt, sier han.

Konfrontert med brevet hevder hotell-ledelsen nå at de ikke prøvde å lure noen til å jobbe gratis, men at det skulle være snakk om en «tilpasningsperiode», og at de ville ta hensyn til at pensjonister har et øvre tak på arbeidsinntekt.

- Jeg ser at brevet var klønete skrevet, og jeg beklager at de føler seg støtt. Fra vår side var dette ment som et positiv tiltak, sier Mikkelsen til Dagsavisen.