Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilbød penger og Obama-møte i bytte mot Guantánamo-fange

USA drev basar-aktig praksis.

NÆRMEST TIL SALGS: USA tilbød penger til land som ville ta imot Guantanamo-fanger. Foto: AP/Scanpix
NÆRMEST TIL SALGS: USA tilbød penger til land som ville ta imot Guantanamo-fanger. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske myndigheter har drevet en basarlignende praksis for å få andre land til å ta imot Guantanamo-fanger, ifølge lekkede dokumenter.

Amerikanske diplomater skal ha deltatt i en selsom «prutelek» for å få andre land til å ta imot fanger fra den omstridte Guantanamo-basen på Cuba.

Slovenia fikk ifølge dokumenter beskjed om å ta imot en fange dersom landets representanter ønsket et møte med president Barack Obama.

Øystaten Kiribati ble tilbudt en gulrot verdt flere millioner dollar for å ta imot en gruppe fra Guantanamo, heter det videre i dokumenter som WikiLeaks offentliggjorde i samarbeid med blant annet New York Times søndag kveld.

Belgia skal ha fått beskjed om at det ville være en billig måte å styrke sin stilling i Europa på dersom landet tok imot fanger.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling