Humboldt-pingviner fotografert i Royev Ruchey zoo i Krasnoyarsk i Russland 19. september i 2018. Foto: Reuters NTB Scanpix
Humboldt-pingviner fotografert i Royev Ruchey zoo i Krasnoyarsk i Russland 19. september i 2018. Foto: Reuters NTB ScanpixVis mer

Humboldt-pingviner

Tilbød skøytetur med pingviner. Da ble det bråk

- De trenger å være i kaldt vann og ikke på en skøytebane i London.

Et planlagt arrangement, i regi av Queens Skate Dine Bowl i Bayswater vest i London, er nå avlyst etter massive protester fra flere dyrevernsorganisasjoner.

Queens Skate Dine Bowl annonserte nylig at deres kunder ville få muligheten til å møte fem Humboldt pingviner i anledning Penguin Awareness Day.

Ifølge arrangøren var målet å samle inn penger til organisasjonen Bird Life, en organisasjon som jobber for bevaring av dyrearter, skriver The Independent.

Planen var at pingvinene skulle befinne seg i sentrum av isbanen i et eget spesialbygget område. Arrangementet skulle etter planen gå av stabelen 19. januar.

Ifølge Store norske leksikon tilhører Humboldtpingvinen en fugleart i pingvinfamilien og er knyttet til kystområdene på vestsiden av Sør-Amerika fra Chile til Peru, som påvirkes av den kalde Humboldt- eller Perustrømmen.

Kjønnene er like og pingvinenes vekt ligger på mellom 4,5-5 kilo.

– Ondskapsfullt

Annonseringen av arrangementet møtte imidlertid sterk motstand fra dyrevernsorganisasjonene PETA, World Animal Protection UK og Born Free Foundation.

Dyrevernsorganisasjonen PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) rettet sterk kritikk mot arrangementet og skrev blant annet på Twitter:

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 19.11.2014 SEL OG PINGVIN = SANT?: Forskere klør seg i hodet etter at de har kommet over flere antarktiske pelsseler som tvinger seg på kongepingviner og parrer seg med dem på øya Marion Island i Antarktis. Video: Polar Biology / W.A. Haddad Vis mer

«Å bruke pingviner som trekkplaster for betalende kunder er ondskapsfullt og ubetenksomt».

«Humboldt-pingviner trenger å være i kaldt vann og på de steinete strendene ved Sør-Amerikas kyst, ikke på en skøytebane i London».

Dyrevernsorganisasjonen pekte også på at arrangementet ville føre til unødig stress for dyrene.

«Å påtvinge dem stresset det er å bli flyttet på og deretter plassere dem i et ukjent miljø med horder av fremmede mennesker vil gjøre disse sensitive dyrene forvirret, stressede og forskremte», skriver organisasjonen på Twitter.

The Born Free Foundation kritiserte også arrangementet på Twitter:

«Å gå på skøyter med levende pingviner er en forferdelig og utnyttende idé, selv om pengene går til et godt formål. Det beste for Penguin Awareness Day er å avlyse arrangementet».

Avlyst

Lørdag meldte Queens Skate Dine Bowl at arrangementet ble avlyst. I en uttalelse på Twitter melder arrangøren at arrangementet avlyses grunnet bekymringer fra ulike dyrevernsorganisasjoner.

I uttalelsen står det også at det var et veldedig arrangement med mål om å øke bevissthet og kunnskap om Humboldt-pingvinene.