Tilbød vitne 500 000

Finansmannen Christer Tromsdal er dømt til fengsel i seks måneder for å ha påvirket fire vitner i den såkalte Aker Brygge Invest-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økokrims straffeutmålingsprosedyre ble holdt for lukkede dører, delvis av hensyn til Tromsdals egen sikkerhet. På grunn av frykt for overgrep fra det kriminelle miljøet i Oslo-området, etter det Dagbladet får opplyst.

Tromsdal bestemte seg rett før rettssaken for å tilstå. Dette har kommet finansmannen til gode under straffeutmålingen. 120 dager av straffen på seks måneder ble gjort betinget. Ifølge dommen ba han Reinhard Rye om å moderere sin forklaring i Aker Brygge Invest-saken (ABI), der Tromsdal ble dømt for å ha lurt småsparere til å kjøpe aksjer i Ruud & Rye til overpris.

Tromsdal uttalte til Rye at sterke krefter var inne i bildet, og at det kunne smelle like mye i Spania som i Oslo.

Avlytting

Like før ABI-saken kom opp for retten i fjor vinter, ba Tromsdal via mellommann Tom Erik Ruud om å moderere sin forklaring mot et vederlag på en halv million kroner. Dette underbygges også av telefonavlyttinger Økokrim har foretatt. Tromsdal formidlet også via mellommann en instruks til Stig Haugan om ikke å møte som vitne i saken.

Særdeles skjerpende

Det skal ha vært Jan Erik Iversen, som seinere er siktet for å ha skutt Tromsdal i kneet, som angivelig formidlet beskjeden. Finansmannen kontaktet også Bik Bok-gründer Kenneth Sandvold for å få ham til ikke å møte som vitne i ABI-saken.

Oslo tingrett mener at det foreligger særdeles skjerpende omstendigheter i saken.-  Det bemerkes at påtalemyndigheten uten kommunikasjonskontroll neppe ville vært i stand til å avdekke omfanget av siktedes aktivitet, konkluderer dommerne.

DØMT: Christer Tromsdal fotografert på venterommet til Økokrim i 2000. Nå er han dømt for å ha påvirket vitner foran Aker Brygge Invest-saken.