Tilbud fra Sverige

Svenskenes næringsminister Bjørn Rosengren overleverte samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll et forslag til løsning på telekrisen i dag. Innholdet er ikke kjent, men Norge lover svar i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslaget ble overlevert på dagens fem timer lange møte mellom ministrene Rosengren og Fjærvoll på Gardermoen.

I kveld samlet Bondevik sine ministre til ekstraordinært møte for å tygge på tilbudet. Opposisjonen på Stortinget har sagt klart i fra om at her godtas det ingen slingrer i valsen. De er blitt lovet en balansert avtale, der Sverige ikke uten videre kan stikke av med alle godbitene. Og en slik avtale vil de ha.

- Vi er i en situasjon der det ikke er grunnlag for å forhandle om aksjonæravtalen, sa Arbeiderpartiets samferdselspolitiske talsmann Karl Eirik Schjøtt-Pedersen til NTB tidligere i dag.

Göran tviler

Sveriges statsminister Göran Persson tviler mer og mer på at det blir noe av fusjonen mellom Telia og Telenor.

- Det er klart jeg blir tvilende. Det vil være trist hvis fusjonen sprekker på grunn av menneskelig svakhet, prestisje eller konflikter, sa han til pressefolk etter et møte i den svenske Riksdagen onsdag ettermidag.

- Jeg håper fortsatt at det blir noe av, sa han til NTB tidligere i dag.

Han avviste synspunkter som går ut på at det er Sverige som bestemmer og at styreformann Jan-Åke Kark skal være den svenske regjeringens marionette.

- Det er en veldig overdrivelse. Jeg vil ikke bidra til slike synspunkter, sa Persson.

Dersom fusjonen sprekker, vil det ifølge Persson selvsagt bli en belastning for forholdet mellom Norge og Sverige. Men han er sikker på at det er mulig å leve videre sammen etter dette.

(Dagbladet :på nettet)