Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilbud om vaksinering etter påvist hjernehinnebetennelse hos russ

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helsemyndighetene vet hvilken bakterie som førte til smittsom hjernehinnebetennelse hos en russ i helgen. De tilbyr vaksine i tillegg til antibiotikabehandling.

Kommuneoverlege Lars Meyer-Myklestad i Ullensaker kommune i Akershus opplyser at de som allerede har vært på en legevakt og fått behandling, vil bli oppringt og tilbudt gratis vaksine. Beslutningen er tatt i samråd med Nasjonalt folkehelseinstitutt.

Russ som er vaksinert, må fortsatt ha forebyggende antibiotikabehandling. Meyer-Myklestad legger til at det aldri for sent å få denne behandlingen.

Russ som de siste åtte dagene har vært på de tre bussene som er navngitt i forbindelse med sykdommen, bes oppsøke lokal legevakt for å få forebyggende antibiotikabehandling.

Kommuneoverlegene på Øvre og Nedre Romerike vil mandag morgen avholde et telefonmøte for å klargjøre hvor og når vaksineringen skal finne sted.

Den smittede russen er innlagt på Akershus universitetssykehus. Onsdag ble det kjent at også en russ i Bodø var innlagt på sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse.

Personer som får feber og dårlig allmenntilstand, blir bedt om å kontakte legevakt.

(NTB)