- Tilbudet er for mangelfullt

Høie om hjelpen til barn etterlatt etter partnerdrap

PÅ BESØK:  Helseminister Bent Høie besøkte Senter for krisepsykologi i Bergen mandag. Der ble Dagbladets dokumentarserie om barna som ble igjen etter partnerdrap diskutert. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
PÅ BESØK: Helseminister Bent Høie besøkte Senter for krisepsykologi i Bergen mandag. Der ble Dagbladets dokumentarserie om barna som ble igjen etter partnerdrap diskutert. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ved Senter for krisepsykologi (SfK) i Bergen var bordet i går dekket med hvit duk, blomsteroppsatser og snitter. Alt sammen til ære for helse- og omsorgsminister, Bent Høie (H), som var ventet i løpet av ettermiddagen.

- Vi har lang og god erfaring med å hjelpe barn og voksne tilbake igjen etter et traume, sier daglig leder, Unni Heltne, som tar imot Dagbladet en time før Høies besøk.

- Problemet er at vi balanserer på en knivsegg, økonomisk sett. Dagens midler strekker fram til 2016, etter det vet vi ikke hva som skjer, sier Heltne.

Les Dagbladets dokumentarserie om «Barna som ble igjen» her.

En usynlig gruppe Hun håper derfor at hedersgjest Høie skal gi SfK status som nasjonalt ressurssenter, inkludere det i statsbudsjettet og ta seg av den årlige driftsregningen.

Slik at de blant annet kan fortsette å se de usynlige gruppene, inkludert barna som mister mor eller far i partnerdrap.

Dagbladets kartlegging av partnerdrap i perioden 2000-2013, viste at 118 barn er etterlatt. Heltne ønsker at SfK skal hjelpe disse barna, og de voksne som skal ta seg av dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer