Tilbudt jobb som detektiv

Journalist Tor Inge Vormedal måtte slutte i finansbladet Kapital etter aksjeskandalen i Verdal. Nå strømmer jobbtilbudene inn. - Jeg vurderer et tilbud om å bli privatetterforsker, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hvis han takker ja til jobben, skal han drive økonomisk etterforskning.

- Jeg har økonomisk kompetanse, og har blant annet jobbet med gravejournalistikk i ni år i Kapital, sier Vormedal til Dagbladet. Han har også tilbud fra medier og et medierådgivningsfirma.

I går bestemte han seg for at han ikke kommer til å påkjære saken han i høst anla - og tapte - mot Dagens Næringsliv (DN).

Sint på Hegnar

- Rettssaken kostet meg tid, krefter og ikke minst penger, sier Vormedal til Dagbladet.

Han reagerer sterkt på at Kapital og dets eier, Trygve Hegnar, ikke vil betale saksomkostningene på over 100000 kroner. Av det utgjør 60000 kroner saksomkostninger Vormedal må dekke for DN. Dagbladet fikk i går ikke tak i Hegnar.

Fortsatt ansatt

- Jeg er fortsatt formelt ansatt i Kapital, og hever lønn ut året. Jeg ble også lovet fri rettshjelp av Kapital, noe Hegnar seinere ønsket å trekke seg fra. Min advokat, Per Danielsen, mener Hegnar har forpliktet seg til å dekke saksomkostningene, og vil på vegne av meg forfølge saken, sier Vormedal, som ikke utelukker at han seinere stevner Dagens Næringsliv.

Bråket startet da DN omtalte Vormedal i en reportasje der avisa avslørte hvordan småsparere ble forført til å investere i nesten verdiløse aksjer. Namsretten fant at avisas omtale av han var ærekrenkende, men ikke rettsstridig.

I retten led Vormedal et avgjørende nederlag da motparten dokumenterte at han hadde inngått gjenkjøpsavtaler da han kjøpte Ruud&Rye-aksjer gjennom Aker Brygge Invest.

- Jeg reagerer sterkt på at rettens formann valgte å legge vekt på det momentet. Det var ikke uvanlig med gjenkjøpsavtaler i gråmarkedet.

<B>BLIR ETTERFORSKER? Tor Inge Vormedal blir kanskje privatetterforsker. Han måtte slutte i finansbladet Kapital etter at Dagens Næringsliv etterforsket det norske gråmarkedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer