Tilbudt tyvegods fra egen leilighet

Da John Nilssen (38) kom ut fra T-banestasjonen, så han en full mann som solgte varer fra tre bager. Da han kom nærmere, så han at bagene var hans egne, fulle av tyvegods fra leiligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Nilssen hadde ingen anelse om at han hadde hatt innbrudd i leiligheten på St. Hanshaugen i Oslo. Tyven hadde blant annet fått med seg 22 flasker sjelden maltwhisky, en bærbar datamaskin, en trommemaskin, en CD-spiller, en forsterker og et digitalkamera.

- Heldigvis åpnet han bare et par av flaskene. Han var så full at han har nok drukket innholdet selv. Det eneste jeg savner, er laptopen og digitalkameraet. Nå som alt det andre er tilbake i leiligheten, virker det som det nesten ikke har skjedd i det hele tatt. Bagene var nesten helt fulle, og jeg må ha vært en av de første som han prøvde å selge noe til. Jeg hadde astronomisk flaks som fant igjen alt dette, helt tilfeldig, smiler Nilssen.

«Det er min bag!»

Tyven hadde brutt seg inn i Nilssens leilighet tidligere på dagen, men siden han ikke hadde vært hjemme, visste han ikke om innbruddet.

- Jeg øver med bandet mitt Kongefamilien på Tøyen en gang i uka, og tok T-banen dit rett etter jobb på onsdag. På vei ut fra T-banestasjonen så jeg en mann med en stor rosa bag. «Det ser da ut som min bag. Det er min bag!» tenkte jeg. Navnet mitt står langs hele siden av bagen, så den var ikke vanskelig å kjenne igjen.

- Jeg ble stående en stund og se på ham, og plutselig dro han fram CD-spilleren min, og lurte på om jeg ville kjøpe den for 1000 kroner, ler Nilssen.

Skulle ikke vært der

Nilssen skulle egentlig ikke vært på Tøyen på det tidspunktet han traff tyven.

- De andre gutta i bandet kunne ikke være med og øve, så vi utsatte det til neste uke. Men jeg bestemte meg for å dra opp likevel, bare for å spille litt trommer. Jeg dro opp en time seinere enn vanlig. Hadde jeg ikke gjort det, ville jeg sikkert ikke truffet tyven i det hele tatt, sier John.

Fire vektere hjalp John å ta tilbake whiskyen og alt det andre tyvegodset.

- Tilfeldigvis kom det to sporveisvakter forbi. Jeg ropte til dem at han var en tyv, og at tyvegodset var mitt. De holdt ham fast, slik at jeg fikk kontaktet politiet.

- Da de kom til stedet, spurte de meg om jeg hadde noe bevis på at tyvegodset var mitt. Da bare pekte jeg på navnet mitt på bagen, og viste dem bankkortet mitt, sier Nilssen.

FANT IGJEN TYVEGODSET: - Navnet mitt står faktisk langs hele siden av bagen, så den var ikke vanskelig å kjenne igjen, sier John Nilssen. Han savner fremdeles laptopen og digitalkameraet.