Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilbyr 25 000 kroner i bonus for retur av innvandrere

Dansk Folkeparti vil belønne kommuner som returnerer innvandrere. Per Willy Amundsen (Frp) mener dette må vurderes også i Norge.

VIL BELØNNE: Dansk Folkepartis Peter Skaarup vil betale danske kommuner 25.000 kroner i belønning for hver flyktning de får sendt ut av landet. Her sammen med Pia Kjærsgaard. Foto:Thorkild Ambi / SCANPIX
VIL BELØNNE: Dansk Folkepartis Peter Skaarup vil betale danske kommuner 25.000 kroner i belønning for hver flyktning de får sendt ut av landet. Her sammen med Pia Kjærsgaard. Foto:Thorkild Ambi / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Send en flyktning hjem - og få en bonus på 25 000 kroner. Det er tilbudet fra Dansk Folkeparti til danske kommuner i et forsøk på å få flere flyktninger og innvandrere til å benytte seg av det eksisterende «repatrieringsloven», en lov om hjemsendelse.

- Det høres ut som et fornuftig og gunstig tiltak, sier innvandringspolitisk talsmann Per Willy Amundsen i Frp.

Ifølge den gjeldende danske loven får flyktninger og utlendinger fra ikke EU-land muligheten for å få betalt reisen hjem - og får 119.815 danske kroner med seg, hvis de forlater Danmark og aldri returnerer, skriver jp.dk.

Bonus - Det er allerede en populær lovgivning, men vi vil gjerne gi kommunene et incitament. Derfor foreslår vi en bonus hver gang en kommune får en person sendt hjem, sa Dansk Folkepartis Peter Skaarup på vei inn til et møte i Finanskomiteen torsdag formiddag. Han understrekte at ordningen utelukkende var til de flyktningene og innvandrerene som ville reise hjem frivillig.

- Og det er godt for det danske samfunn, sa Peter Skaarup.

Per Willy Amundsen i Frp synes det danske forslaget er spennende.

Gode forslag - Jeg forstår tanken og jeg forstår motivasjonen for et slikt utspill. Det har kommet mange gode forslag fra Danmark i denne type spørsmål, og dette er i aller høyeste grad interessant. Vi i Frp må se nærmere på forslaget og hvilke konsekvenser det vil få for de dette omfatter, sier Per Willy Amundesen

Han mener det er viktig at innvandrere som ikke vil integrere seg reiser tilbake til opprinnelseslandet. Til frps egen nettutgave uttalte han at «alternativet er at de blir værende her og lever på norske trygde- og sosialordninger». Dette vil ikke være en ordning for asylsøkere. Den danske modellen gjelder kun for personer som har bodd lovlig i landet.

- Vi har et problem med mennesker som har bodd lenge i Norge uten å vist noen vilje til å integrere seg. De har bodd her i ti år uten å lært seg å snakke norsk. Da er det kanskje best både for dem og oss, at de reiser hjem, sier Amundsen til Dagbladet.

- Ingen høy sum Han har tidligere uttalt at Frp vurderer å fremme et lignende forslag i Stortinget. Amundsen synes ikke 100 000 kroner er en høy sum å betale for å sende hjem dårlig integrerte innvandrere og flyktninger.

- Rent umiddelbart kan det høres ut som om dette er mye penger, men la meg si det slik, Danmark har ikke innført denne ordningen for å gi mer penger til innvandrere, sier Amundsen.

Han mener at det er vktig beslutningsmessig å få dette ned på et kommunalt plan.

- Kommunene sitter på den beste lokalkunnskapen, og med dette forslaget vil de kunne frigjøre penger som kan brukes til andre formål. Dette kan være et godt tiltak for alle parter, sier Per Willy Amundsen.

SPENNENDE: Frp-politiker Per Willy Amundsen  mener forslaget må vurderes i Norge.

Foto:  Torbjørn Grønning/Dagbladet
SPENNENDE: Frp-politiker Per Willy Amundsen mener forslaget må vurderes i Norge. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media