SAMMEN: Marvin (6) sammen med mamma Sabine Engl (44) på første skoledag i fjor. Foto: Privat
SAMMEN: Marvin (6) sammen med mamma Sabine Engl (44) på første skoledag i fjor. Foto: PrivatVis mer

Tilbyr å lete gratis etter Marvin (6)

Et privat sikkerhetsfirma vil undersøke hvor seksåringen er blitt av uten at Marvins mor trenger å betale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Etter å ha lest saker i Dagbladet om Sabine Engl som ikke har sett sønnen sin på seks måneder, har det internasjonale sikkerhetsfirmaet ABP World Group Ltd tilbudt seg å hjelpe Sabine gratis.

- Vi synes det er riktig å hjelpe Sabine ved å undersøke de få sporene som finnes, sier Martin Waage, daglig leder for den europeiske avdelingen av ABP World Group Ltd.

• Har du informasjon om denne saken, kontakt Dagbladet på 2400@db.no

Flere vil hjelpe gratisDagbladet er også blitt kontaktet av en norsk privatetterforsker som ønsker å undersøke Marvin-saken gratis.

VIL ETTERFORSKE: Martin Waage, daglig leder for den europeiske avdelingen av ABP World Group Ltd, vil etterforske Marvin-saken gratis fordi Marvins mor er blakk. Foto: Jon Terje H. Hansen
VIL ETTERFORSKE: Martin Waage, daglig leder for den europeiske avdelingen av ABP World Group Ltd, vil etterforske Marvin-saken gratis fordi Marvins mor er blakk. Foto: Jon Terje H. Hansen Vis mer

Marvin (6), sønnen til Sabine Engl fra Kaiserslautern i Tyskland, forsvant for seks måneder siden i forbindelse med at han dro på det som skulle være en ukeslang ferietur med sin far. Marvins mor har foreldreansvaret alene for gutten.

Lette etter Marvin i OsloDenne uken har Sabine vært på leting etter seksåringen i Oslo, etter at tyske privatetterforskere tok bilde av et barn og en mann på Tøyen som de mente var hennes eksmann og Marvin.

FRA PRIVATETTERFORSKERE: Dette bildet skal angivelig vise tyske Marvin (6) og hans far Matthias Engl (43) på Tøyen i Oslo 4. november i fjor. Bildet er tatt av tyske privatetterforskere. Foto: Privat
FRA PRIVATETTERFORSKERE: Dette bildet skal angivelig vise tyske Marvin (6) og hans far Matthias Engl (43) på Tøyen i Oslo 4. november i fjor. Bildet er tatt av tyske privatetterforskere. Foto: Privat Vis mer

I går fortalte hun Dagbladet at hun ikke lenger har råd til å la privatetterforskere lete etter gutten.

- Jeg har brukt alle sparepengene mine og alt jeg hadde av midler i håp om å dinne Marvin, sa hun.

- Dette er fantastisk
Nå er Sabine Engl utrolig glad for å høre at hun skal få hjelp gratis.

FORVEKSLET:  Jens Knapstad og hans datter har trolig blitt forvekslet med tyske Marvin og hans far Matthias Engl. Jens kontaktet Dagbladet etter å ha sett bildet på trykk av det som skulle være Marvin og hans far. Foto: Øisten N. Monsen
FORVEKSLET: Jens Knapstad og hans datter har trolig blitt forvekslet med tyske Marvin og hans far Matthias Engl. Jens kontaktet Dagbladet etter å ha sett bildet på trykk av det som skulle være Marvin og hans far. Foto: Øisten N. Monsen Vis mer

- Dette er veldig gode nyheter. Jeg kan nesten ikke fatte at det er sant. Det er fantastisk, sier Engl, som ikke har mistet håpet om å se sønnen igjen.

Skal undersøke sporWaage møtte Sabine da hun var i Oslo denne uken for å lete etter Marvin. Da fikk Sabine vite hvor mye det ville koste henne om ABP World Group Ltd skulle undersøke saken grundig.

BORTFØRT: Marvin Engl (6). Foto: Privat
BORTFØRT: Marvin Engl (6). Foto: Privat Vis mer

Foreløpig har Waage kun gitt Sabine råd. Men nå vil firmaet undersøke de opplysningene i saken som tyder på at Marvins far, Matthias Engl (43), er i Norge.

- Foreldre ruineresABP World Group Ltd har undersøkt flere barnebortføringssaker, og Waage sier Sabines sak ikke er unik.

PLAKAT: Mamma Sabine Engl (44) hengte opp etterlysningsplakater på lekeplasser i Oslo denne uken.
PLAKAT: Mamma Sabine Engl (44) hengte opp etterlysningsplakater på lekeplasser i Oslo denne uken. Vis mer

- Vi ser mange foreldre som blir ruinert ved bruk av private aktører i disse sakene. Dette er
vanskelige saker, som svært ofte tar lang tid og mye ressurser å løse, sier Waage.

- Slike saker blir ikke prioritert Han mener barnebortføringssaker er vanskelige fordi politiet i både Tyskland og Norge ofte ser på dette som et personlig henseende.

- Slike saker har liten eller ingen strafferamme, og da blir de heller ikke prioritert, mener Waage.

FAR TIL MARVIN: Sabine Engl har også hengt opp etterlysningsplakat med bilde av sin eksmann Matthias Engl (43) i Oslo. Hun mener faren har kidnappet sønnen i forbindelse med en ferietur.
FAR TIL MARVIN: Sabine Engl har også hengt opp etterlysningsplakat med bilde av sin eksmann Matthias Engl (43) i Oslo. Hun mener faren har kidnappet sønnen i forbindelse med en ferietur. Vis mer

Norsk politi er så langt ikke blitt anmodet av tysk politi om å lete etter gutten i Norge. Kripos bekrefter at de kjenner til saken, og at Marvin er etterlyst via Schengensystemet. Tysk politi har foreløpig ikke ønsket å kommentere saken overfor Dagbladet.