Ny valentins-trend:

Tilbyr å se «ekskjæresten» bli spist

En dyrehage i Texas har startet en ny valentinstradisjon: Her kan du kjøpe en kakerlakk, kalle den opp etter ekskjærestens og se den bli spist.

KALLES OPP: Som en alternativ vri på valentins-gave til kjæresten, tilbyr en zoologisk hage i Texas at man kan kjøpe en kakkerlakk i ekskjærestens navn for så å se den bli spist opp av en surikat. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock
KALLES OPP: Som en alternativ vri på valentins-gave til kjæresten, tilbyr en zoologisk hage i Texas at man kan kjøpe en kakkerlakk i ekskjærestens navn for så å se den bli spist opp av en surikat. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag er det igjen duket for Kjærlighetens dag, noe som er godt nytt for den norske handelsstanden. Til tross for at hele 73 prosent av befolkningen i 2015 mente at dagen ikke var en viktig merkedag, anslo handelsorganisasjonen Virke at nordmenn kom til å bruke hele 270 millioner kroner på gaver og romantiske opplevelser på valentinsdagen i 2017.

Men ikke alle er opptatt av å feire dagen på typisk romantisk vis, heller ikke i land som tradisjonelt har hatt et sterkt forhold til dagen.

I den amerikanske byen El Paso har en zoologisk hage startet en ny tradisjon i kjærlighetens navn: Kjøp en kakerlakk, kall den opp etter ekskjæresten og se den bli spist av en surikat.

ELSKER KAKKERLAKKER: Surikatene elsker kakkerlakker, og i dyrehagen i El Paso ser det ut til at surikatene vil få seg litt av t festmåltid på valentinsdagen. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock
ELSKER KAKKERLAKKER: Surikatene elsker kakkerlakker, og i dyrehagen i El Paso ser det ut til at surikatene vil få seg litt av t festmåltid på valentinsdagen. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock Vis mer

Arrangementet har fått det klingende navnet «Quit Bugging Me».

Populær gave

Tusenvis av mennesker har den siste tiden meldt seg på dyrehagens tilbud, hvor du kan følge en livestream av begivenheten både på Facebook og på dyrehagens nettsider.

- Surikatene elsker å spise kakerlakker som snacks, og finnes det noe bedre måte å feire alle hjerters enn med å se dem spise en kakerlakk oppkalt etter din ekskjæreste?, sier dyreparkens arrangementskoordinator, Sarah Borrego til kanalen KFOX.

Hendelsen har vært åpen for registrering inntil 10. februar, og tilbudet skal også ha vært åpent for bitre ekskjærester langt utenfor det amerikanske kontinentet. Om du nå planla en hyggelig livestream-date med kjæresten på valentinsdagen, er det altså for seint, om du ikke allerede har kjøpt en kakerlakk.

Sjokoladepenis

Å kjøpe et insekt er ikke det eneste utradisjonelle tipset som er i vinden før valentinsdagen.

I stedet for å kjøpe en bukett roser, er et tips å heller kjøpe en kaktus. Ikke bare er planta nokså populær for begge kjønn, men i motsetning til roser er den også svært så holdbar.

Skulle også en kaktus være mer tradisjonelt enn du ser for deg, kan kanskje en vegansk sjokoladepenis fra selskapet «Dick at your Door» være det du ser etter?

SJOKOLADEPENIS: Selskapet «Dick at your Door» tilbyr sjokoladepeniser, og tida før Valentiner-dager er selskapets mest hektiske tid. Foto: «Dick at your Door».com
SJOKOLADEPENIS: Selskapet «Dick at your Door» tilbyr sjokoladepeniser, og tida før Valentiner-dager er selskapets mest hektiske tid. Foto: «Dick at your Door».com Vis mer

Sjokoladepenisene, som det blir understreket at bare egner seg for å spise, finnes i hvit - og mørk sjokolade, i tillegg til en versjon med gresskar-smak. Prisen er i overkant av 250 kroner, pluss frakt, hvor én dollar går til forskning på prostatakreft.

Selv om sjokoladepenis-produksjonen startet som en spøk, har selskapet eksistert siden 2014, og eieren, Adam Hascall, forklarer til Cosmopolitan at tiden før valentinsdagen er selskapets høytid.

Kan stamme fra paringssesong

Selv om flere går langt for å unngå en klissete feiring 14. februar, viser tallene fra Virke at en del av oss likevel gjør en ekstra innsats i romantikkens navn denne dagen.

Aller vanligst er det med en blomsterbukett, et kort eller ei flaske vin. En del benytter også anledningen til å ta seg et restaurant-, kino- eller teaterbesøk.

Valentinsdagen har kommet til Norge gjennom påvirkning fra USA, hvor dagen har røtter tilbake til den katolske kirke.

Ifølge Store norske leksikon er det to romerske helgener med navnet Valentinus som begge ble feiret 14. februar. Skikken oppsto på slutten av 1500-tallet, noe som antas kommer av troen om at fuglenes paringssesong startet denne dagen. På grunn av usikkerhet rundt helgenene, ble St. Valentines dag fjernet fra den katolske kirkas universelle kalender ved kalenderrevisjonen i 1969. Dagen blir likevel lokalt flere steder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer