Tilbyr en million etter KFOR-dødsulykke

Norge tilbyr drøye en million kroner i erstatning til ti år gamle Stojan Stojkovsi som mistet hele sin familie i KFOR-ulykken i Makedonia i august i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ti år gamle gutten mistet alle sine nærmeste i ulykken, der to norske KFOR-offiserer kjørte i feil retning på motorveien utenfor Skopje og frontkolliderte med en makedonsk statsråd. I frontkollisjonen omkom både Stojans far, statsråd Radovan Stojkovski, og hans mor og 12 år gamle søster.

Den norske kapteinen som kjørte bilen er tiltalt for uaktsomt drap og må møte i en norsk rett i september. Nå har norske myndigheter tilbudt tiåringen Stojan og hans verger 250.000 tyske mark - litt over en million norske kroner, i erstatning, skriver Aftenposten.

Gutten lever nå sammen med en onkel i Makedonia. Advokatfirmaet som representerer Stojan mener at det norske tilbudet er godt, og har akseptert det. En annen del av tiåringens familie mener imidlertid at tilbudet er for dårlig, og har avvist det. Erstatningsspørsmålet kommer derfor opp for en spesiell kommisjon som er opprettet i Makedonia i forbindelse med NATOs tilstedeværelse i landet.

(NTB)