BALLONGTUR:  Med denne høyteknologiske ballongen kan du kanskje snart ta deg en tur i verdensrommet. Foto: World View Enterprise Inc./Reuters.
BALLONGTUR: Med denne høyteknologiske ballongen kan du kanskje snart ta deg en tur i verdensrommet. Foto: World View Enterprise Inc./Reuters.Vis mer

Tilbyr en tur til stratos- færen for 400 000 kroner

- Livsfarlig for mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Selskapet World View lever godt opp til navnet sitt. Firmaet vil nemlig nå tilby deg en tur til stratosfæren for 400 000 kroner. Hvis alt går etter planen vil du få være i stratosfæren i løpet av tre år, skriver Reuters.

World View sparer ikke på kruttet. I løpet av de neste månedene vil firmaet begynne med testflygninger som er utviklet slik at mennesker er «i stand» til å overleve turen.

To timer «i himmelen» En spesiallaget trykkabin skal etter planen bli sendt fra Arizona i USA og passasjerene vil få over to timer i stratosfæren.

Dessverre er det kanskje ikke så enkelt som det høres ut som.

«I denne høyden er de atmosfæriske forholdene livsfarlige for mennesker. Vann og blod vil koke. En person som ikke er tilstrekkelig beskyttet vil dø av en eksplosiv dekompresjon», skriver luftfartsmyndighetene i USA til World View.

Sjeldent syn NASA kunne vise spektakulære bilder tatt 19. juli, over 1,4 milliarder kilometer unna jorden.

Der vi kunne se både jorda og månen som bittesmå prikker - jorda som en blek blå prikk, og månen som en sterk hvit prikk.

 SPESIALBYGGET:  En spesiallaget trykkabin skal etter planen bli sendt fra Arizona i USA og passasjerene vil få over to timer i stratosfæren. Foto: World View Enterprise Inc./Reuters.
SPESIALBYGGET: En spesiallaget trykkabin skal etter planen bli sendt fra Arizona i USA og passasjerene vil få over to timer i stratosfæren. Foto: World View Enterprise Inc./Reuters. Vis mer

Bildene er tatt av romsonden Cassini og Messenger. Cassini har som formål å studere Saturn og dens måner, mens Messenger studerer Merkur.

«Fange» en asteroide Selv om «mannen og kvinnen i gata» i løpet av noen år kanskje kan ta seg en tur til stratosfæren - har NASA lenge arbeidet med sine prosjekter ute i «det store intet».

NASA har nemlig funnet tre asteroider som de vil huke tak i, ifølge Daily Mail.

Hensikten med prosjektet er å hente informasjon fra asteriodene hjem til jorden.

Tanken er å «fange» en asteroide med noe som kan ligne på en lasso, og trekke den nærmere jorden.

Dermed er trenger ikke astronauter å reise så langt for å hente prøver fra asteroiden.

Traff jorden I framtida vil NASA kunne studere asteroidene-funnene i laboratorium og finne ut mer om dem, og unngå at de treffer jorden.

En meteor gikk i oppløsning over Uralfjellene 15. februar i år og forårsaket at rundt 1000 personer ble skadd.

Eksplosjonen utløste krefter på i overkant av 500 kilotonn, 25 ganger kraftigere enn atombomben som ble sluppet over Nagasaki i 1945.