Tilbyr folk å spille sjakk og innebandy med Breivik

Ila fengsel jobber med å leie inn folk for sosial omgang med den terrortiltalte.

SKAFFER SELSKAP: Fengselsdirektøren forteller til VG at det skal leies inn personer som kan holde terrortiltalte Anders Behring Breivik (33) med selskap på Ila. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKAFFER SELSKAP: Fengselsdirektøren forteller til VG at det skal leies inn personer som kan holde terrortiltalte Anders Behring Breivik (33) med selskap på Ila. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som høysikkerhetsfange vil Anders Behring Breivik vil være isolert fra andre innsatte i lang tid. Istedet vil han bli tilbudt sosial omgang med personer Ila fengsel leier inn.

Fengselet frykter at Breivik skal kunne ta gisler og true seg ut i frihet, og leier derfor inn folk til det de kaller et «profesjonelt fellesskap», skriver VG.

Ingen fangekontakt - Selv om han blir idømt forvaring eller fengselsstraff, vil han ikke få kontakt med andre innsatte på ubestemt tid. Vi jobber nå med å designe et opplegg for ham, i samsvar med trusselbildet og sikkerhetssituasjonen, sier fengselsdirektør Knut Bjarkeid. Bjarkeid sier til avisa at det profesjonelle fellesskapet vil bestå av både ansatte og innleide personer. - Dette har vi tidligere gjort med andre innsatte som har vært i en ustabil situasjon, sier han.

Sjakk og innebandy Ifølge Bjarkeid er «et profesjonelt fellesskap» personer som for eksempel deltar på de ansattes innebandylag eller innleide sjakkspillere.

I tillegg regner fengselet med å benytte besøkstjenesten i frivillige organisasjoner som Røde Kors.

FENGSELSDIREKTØR: Fengselsdirektør Knut Bjarkeid tyr til ekstern hjelp for å sosial kontakt med Breivik. Å bruke andre innsatte mener han blir for risikabelt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FENGSELSDIREKTØR: Fengselsdirektør Knut Bjarkeid tyr til ekstern hjelp for å sosial kontakt med Breivik. Å bruke andre innsatte mener han blir for risikabelt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer