SKAFFER SELSKAP: Fengselsdirektøren forteller til VG at det skal leies inn personer som kan holde terrortiltalte Anders Behring Breivik (33) med selskap på Ila. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKAFFER SELSKAP: Fengselsdirektøren forteller til VG at det skal leies inn personer som kan holde terrortiltalte Anders Behring Breivik (33) med selskap på Ila. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Tilbyr folk å spille sjakk og innebandy med Breivik

Ila fengsel jobber med å leie inn folk for sosial omgang med den terrortiltalte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som høysikkerhetsfange vil Anders Behring Breivik vil være isolert fra andre innsatte i lang tid. Istedet vil han bli tilbudt sosial omgang med personer Ila fengsel leier inn.

Fengselet frykter at Breivik skal kunne ta gisler og true seg ut i frihet, og leier derfor inn folk til det de kaller et «profesjonelt fellesskap», skriver VG.

Ingen fangekontakt - Selv om han blir idømt forvaring eller fengselsstraff, vil han ikke få kontakt med andre innsatte på ubestemt tid. Vi jobber nå med å designe et opplegg for ham, i samsvar med trusselbildet og sikkerhetssituasjonen, sier fengselsdirektør Knut Bjarkeid. Bjarkeid sier til avisa at det profesjonelle fellesskapet vil bestå av både ansatte og innleide personer. - Dette har vi tidligere gjort med andre innsatte som har vært i en ustabil situasjon, sier han.

Sjakk og innebandy Ifølge Bjarkeid er «et profesjonelt fellesskap» personer som for eksempel deltar på de ansattes innebandylag eller innleide sjakkspillere.

I tillegg regner fengselet med å benytte besøkstjenesten i frivillige organisasjoner som Røde Kors.

FENGSELSDIREKTØR: Fengselsdirektør Knut Bjarkeid tyr til ekstern hjelp for å sosial kontakt med Breivik. Å bruke andre innsatte mener han blir for risikabelt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FENGSELSDIREKTØR: Fengselsdirektør Knut Bjarkeid tyr til ekstern hjelp for å sosial kontakt med Breivik. Å bruke andre innsatte mener han blir for risikabelt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer