Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Førerkort:

Tilbyr førerkort for 3000 kroner: - Vi mangler folk

Billig løsning i Stjørdal.

BILLIG: I Stjørdal kan du nå få hele oppkjøringsprosessen til førerkortet nesten gratis. Foto: NTB Scanpix
BILLIG: I Stjørdal kan du nå få hele oppkjøringsprosessen til førerkortet nesten gratis. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Førerkortet er for mange unge en betydelig utgiftspost, men om du skulle befinne deg i nærheten av Stjørdal i Trøndelag kan du slippe unna med å betale nesten ingenting.

Lektor Petter Wigum ved Nord universitet forteller til Dagbladet at i forbindelse med deres utdannelse av kjørelærere kan elever få sertifikatet for bare 3000 kroner. Betydelig billigere enn de 30 000 det tar en gjennomsnittsnordmann å kjøre opp.

Saken ble først omtalt av NRK.

Mye ledig

I de 3000 kronene inngår en dokumentavgift til vegvesenet, noen utgifter i forbindelse med teoriprøva og en baneavgift.

Resten - alt fra det trafikale grunnkurset til oppkjøringa - er gratis så lenge eleven følger opplegget som er satt opp.

«Oi, her er det sikkert kø og venteliste», tenker du kanskje. Men den gang ei. Wigum forteller at på grunn av fraværsregelen har de plass til mange flere.

GODT TILBUD: Jan Petter Wigum har et godt tilbud til alle som kunne tenke seg å ta sertifikatet i og rundt Stjørdal. Foto: Privat
GODT TILBUD: Jan Petter Wigum har et godt tilbud til alle som kunne tenke seg å ta sertifikatet i og rundt Stjørdal. Foto: Privat Vis mer

- På grunn av de nye fraværsreglene som kom, er ungdommen langt mer forsiktige med å være borte fra skolen. Det fører blant annet til at trafikkopplæring er blant de tingene som blir nedprioritert. Vi mangler folk, sier han, men understreker at han selvfølgelig er glad for at folk er på skolen.

Lav pris

Wigum mener det er et godt opplegg flere bør benytte seg av.

- En ting er den lave prisen, men det er også en veldig grundig opplæring. Vi bruker lang tid, og eleven får god tid til å reflektere og tenke over det vedkommende lærer.

Programmet har påmeldingsfrist 1. mars og selve opplæringsløpet starter på høsten.

MISTET FØRERKORTET: Da førerkortet til Evelyn gikk ut kunne hun ikke fortsette med å kjøre naboen sin til og fra butikken. Dermed bestemte hun seg for å ta førerprøven på nytt. Video: I Like Giving Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling