Tilbyr myndighetene gratishjelp: - FBI har ikke de beste hackerne fordi de ikke vil ansette folk med lilla hanekam som røyker bønne

Presidentkandidat og sikkerhetsekspert tar Apples parti i striden rundt San Bernardino-morderens telefon.

STØTTER APPLE: Sikkerhetsekspert John McAfee, som også er presidentkandidat i USA for United States Libertarian Party, tilbyr seg å hjelpe FBI med å hacke San Bernardino-morderens telefon. Foto: Christoph Dernbach/dpa/NTB Scanpix
STØTTER APPLE: Sikkerhetsekspert John McAfee, som også er presidentkandidat i USA for United States Libertarian Party, tilbyr seg å hjelpe FBI med å hacke San Bernardino-morderens telefon. Foto: Christoph Dernbach/dpa/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): John McAfee er en framtredende cybersikkerhetsekspert i USA, og var den første til å utvikle et kommersielt antivirusprogram. Han er også presidentkandidat i USA for United States Libertarian Party i det kommende presidentvalget.

Nå kaster forretningsmannen seg inn i den pågående striden mellom Apple og amerikanske myndigheter som krever at Iphone-produsenten hjelper FBI med å bryte seg inn en drapsmanns telefon, skriver Business Insider.

- Med sin latterlige logiske brist, sier FBI at denne bakdøra (til Iphone, journ. anm.) bare vil bli brukt en eneste gang - i San Bernardino-saken, sier McAfee som støtter Apple helt og holdent.

Nekter å bøye seg Onsdag denne uka skrev Dagbladet at en domstol i USA har pålagt Apple å hjelpe FBI med å få åpnet telefonen til Syed Rizwan Farook som sammen med sin kone Tashfeen Malik sto bak terrorangrepet i San Bernardino i California før jul.

Ekteparet ble selv drept av politiet etter å ha skutt og drept 14 personer under en juleavslutning for ansatte i San Bernardinos helseavdeling, der Farook selv jobbet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer