Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilbyr myndighetene gratishjelp: - FBI har ikke de beste hackerne fordi de ikke vil ansette folk med lilla hanekam som røyker bønne

Presidentkandidat og sikkerhetsekspert tar Apples parti i striden rundt San Bernardino-morderens telefon.

STØTTER APPLE: Sikkerhetsekspert John McAfee, som også er presidentkandidat i USA for United States Libertarian Party, tilbyr seg å hjelpe FBI med å hacke San Bernardino-morderens telefon. Foto: Christoph Dernbach/dpa/NTB Scanpix
STØTTER APPLE: Sikkerhetsekspert John McAfee, som også er presidentkandidat i USA for United States Libertarian Party, tilbyr seg å hjelpe FBI med å hacke San Bernardino-morderens telefon. Foto: Christoph Dernbach/dpa/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): John McAfee er en framtredende cybersikkerhetsekspert i USA, og var den første til å utvikle et kommersielt antivirusprogram. Han er også presidentkandidat i USA for United States Libertarian Party i det kommende presidentvalget.

Nå kaster forretningsmannen seg inn i den pågående striden mellom Apple og amerikanske myndigheter som krever at Iphone-produsenten hjelper FBI med å bryte seg inn en drapsmanns telefon, skriver Business Insider.

- Med sin latterlige logiske brist, sier FBI at denne bakdøra (til Iphone, journ. anm.) bare vil bli brukt en eneste gang - i San Bernardino-saken, sier McAfee som støtter Apple helt og holdent.

Nekter å bøye seg Onsdag denne uka skrev Dagbladet at en domstol i USA har pålagt Apple å hjelpe FBI med å få åpnet telefonen til Syed Rizwan Farook som sammen med sin kone Tashfeen Malik sto bak terrorangrepet i San Bernardino i California før jul.

Ekteparet ble selv drept av politiet etter å ha skutt og drept 14 personer under en juleavslutning for ansatte i San Bernardinos helseavdeling, der Farook selv jobbet.

Apple har gjort det helt klart at det vil være uaktuelt for teknologigiganten å bøye seg for myndighetenes krav.

- Nå har amerikanske myndigheter spurt oss om noe vi ganske enkelt ikke innehar, og noe vi vurderer å være for farlig å skape. De har bedt oss om å lage ei bakdør til Iphone, uttalte Apple-direktør Tim Cook i en pressemelding.

Cook trekker fram at det aldri tidligere har skjedd at et selskap er blitt tvunget til å utsette sine kunder for «angrepsrisiko».

- Begynnelsen på slutten John McAfee hevder at å lage en slik bakdør inn i Apple-produktene, vil være en større velsignelse for hackere og nasjonens fiender enn det ville være å publisere USAs kjernefysiske koder eller gi tilgang på alle nasjonens våpen til Russland og Kina.

- Dette er en mørk dag og begynnelsen på slutten for USA som en verdensmakt. Myndighetene har beordret nedrustning av vårt allerede utdaterte cyberforsvar, og ber oss om gå inn i den nære horisonten hvor cyberkrigen udiskutabelt venter oss, med intet annet enn skarpe ord som våpen og håpet om at våre fiender vil vise medfølelse og behandle oss rettferdig, raser McAfee.

Sikkerhetseksperten karakteriserer dette som en ren drøm.

- Ville Hitler ha stoppet invasjonen av Polen dersom det polske folk pent hadde bedt ham om det?

McAfee mener FBI selv burde vært godt nok skodd med flinke hackere som kunne ha brutt seg inn i telefonen til San Bernardino-morderen. Og han har følgende forklaring på hvorfor dette ikke er tilfelle:

Lilla hanekam - Selv jobber jeg med de beste hackerne. Jeg ville spise skoen min på «Neil Cavuto-show» om ikke de kunne ha dekryptert San Bernardino-telefonen. Og hvorfor jobber ikke planetens beste hackere for FBI? Det er fordi FBI aldri ville ansette noen med lilla hanekam, piercinger, eller folk med tatovert ansikt som krever å få røyke bønne mens de jobber. Men du kan vedde på at Russland og Kina ansetter slike folk og har gjort det i årevis. Derfor er vi flere tiår i bakleksa, hevder McAfee.

Presidentkandidaten og forretningsmannen gir FBI følgende tilbud:

- Jeg vil, helt gratis, dekryptere informasjonen som ligger i San Bernardino-telefonen, sammen med teamet mitt. Det vil ta meg tre uker. Hvis dere aksepterer mitt tilbud, så vil dere ikke måtte spørre Apple om å lage ei bakdør inn i deres produkt, noe som ville bety begynnelsen på slutten for Amerika.

DREPTE 14 FØR DE SELV BLE DREPT AV POLITIET: Ekteparet Syed Rizwan Farook og Tashfeen Malik sto bak terrorangrepet i San Bernardino i California før jul. Her er de avbildet på O'Hare-flyplassen i Chicago, Illinois, 27. juli 2014. Foto: EPA/US CUSTOMS AND BORDER PROTECTION
DREPTE 14 FØR DE SELV BLE DREPT AV POLITIET: Ekteparet Syed Rizwan Farook og Tashfeen Malik sto bak terrorangrepet i San Bernardino i California før jul. Her er de avbildet på O'Hare-flyplassen i Chicago, Illinois, 27. juli 2014. Foto: EPA/US CUSTOMS AND BORDER PROTECTION Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media