Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tilbyr oss penger og nytt hus om min datter trekker voldtektsanklagene

Moren til libyske Eman al-Obaidi forteller om bestikkelser etter at datteren ble arrestert da hun oppsøkte journalister på hotell i Tripoli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Moren til den libyske kvinnen som lørdag kom seg inn til vestlige journalister på et hotell i Tripoli og fortalte om voldtekter og mishandling utført av Kadhafi-lojale soldater, sier at hun har blitt tilbudt både penger og et nytt hus, dersom datteren trekker historien.

- Ved 03-tida i går natt ringte de fra Kadhafis kontorer og ba meg overbevise datteren min om å endre forklaring. Da ville hun bli satt fri, sa de, sier moren i et intervju viderebrakt på Al-Jazeera.

- Urinerte på meg Det var lørdag at en gråtende Eman al-Obaidi fortalte om gjentatte overgrep utført av 15 menn. 

- Kadhafis menn hengte meg opp, gjorde fra seg på meg og urinerte på meg, sa hun i det tårene rant. Hun sa også at overgrepet ble tatt opp på film.

Deretter viste hun frem røde merker i ansiktet, et stort arr på øvre del av låret, skrapemerker på leggen og merker på hendene som kan tyde på at hun ble bundet fast.

Obaidi kommer fra byen Benghazi, som er inntatt av opprørere. I løpet av kort tid ble hun pågrepet av personalet på hotellet i samarbeid med sikkerhetspolitiet, til tross for en rekke protester fra journalister på stedet.

Hun ble arrestert av ansatte og sikkerhetspolitiet på hotellet og kjørt vekk. Siden har ingen sett henne, men regimets talspersoner har i mellomtiden forsøkt å begå flere karakterdrap ved å karakterisere henne som prostituert, fyllik og en sak fra rettssystemet.

Nå samler familien seg bak henne og moren sier datteren har fortalt sannheten om overgrepene mot henne.

Demonstrerte Hennes fetter Wadad Omar fortalte søndag at Eman al-Obaidi først ble arrestert etter at hun deltok i en demonstrasjon i byen Zawiyah i midten av februar.

- Hun forsøkte å appellere til verden. Hun ville fortelle om hva som skjedde i Misrata, i Benghazi og i øst. Hun ville avsløre det, sier moren.

Tilbudt penger I intervjuet Moren refererer samtalen hun hadde med myndighetene, som skal ha inneholdt en rekke tilbud.

- «Penger, nytt hus, bare be datteren din endre det hun sa». Jeg ba datteren min være stille, sier hun, mens hun holder opp et bilde av henne foran kameraet.

ARRESTERT: Det brøt ut slåsskamp mellom sikkerhetspolitiet og flere journalister som ville beskytte kvinnen fra å arresteres. Foto: Zohra Bensemra/REUTERS
ARRESTERT: Det brøt ut slåsskamp mellom sikkerhetspolitiet og flere journalister som ville beskytte kvinnen fra å arresteres. Foto: Zohra Bensemra/REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media