Tilbyr penger for å få drapsmannen til å stå fram

- Til å spy av, sier advokat Harald Otterstad. - Forkastelig, sier presseforbundets generalsekretær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter pressekonferansen i går, har advokat Harald Otterstad fått flere henvendelser fra medier som vil tilby klienten hans penger for å stå fram som Inger Johanne Apenes´ drapsmann.

Til å spy av

- Enkelte medier har allerede kommet med antydninger om penger hvis han vil stå fram. Jeg tror jeg kan si her og nå at det er totalt uinteressant, sier forsvareren til NRK Østfold.

- Det er til å spy av, for å si det rett ut, sier han videre.

Otterstad vil ikke ut med hvem som har tilbudt penger eller hvor mye det er snakk om.- Ikke foreløpig, vi får se hva som skjer, sier han.

Generalsekretær i presseforbundet, Per Edgar Kokkvold, er enig i at tilbudet er forkastelig.

- Ingen grunn til at navnet skal bli kjent

- Jeg synes dette er både utidig og uanstendig, sier han til Dagbladet.no.

- Jeg ser ingen grunn til at drapsmannens navn skal bli kjent i denne saken. Selv om bestemmelsene når det gjelder identifisering i drapssaker er blitt noe liberalisert, står det fortsatt klart i Vær Varsom-plakaten at man skal være varsom med bruk av navn og bilde i drapssaker. Det betyr at identifisering må begrunnes i et berettighet informasjonskrav, og dette er et absolutt krav. Det finnes ikke i dette tilfellet. I denne saken er dessuten gjerningsmannens unge alder en svært viktig og avgjørende faktor, sier Kokkvold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.