Tilbyr regjeringen til opposisjonen

Nå skal Ukrainas opposisjonsledere legge fram tilbudet på Maidan-plassen.

JA TIL JANUKOVITSJ? Arsenij Jatsenjuk (til venstre) og Vitalij Klitsjko er tilbudt jobbene som statsminister og visestatsminister i et kriserammet Ukraina. Foto: Sergei Chuzavkov / AP / Scanpix
JA TIL JANUKOVITSJ? Arsenij Jatsenjuk (til venstre) og Vitalij Klitsjko er tilbudt jobbene som statsminister og visestatsminister i et kriserammet Ukraina. Foto: Sergei Chuzavkov / AP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KIEV/OSLO (Dagbladet): Ukrainas president Viktor Janukovitsj har tilbudt statsministerposten til opposisjonspolitikeren Arsenij Jatsenjuk, og visestatsministerjobben til Vitalij Klitsjko.

Klitsjko, som er den mest populære av opposisjonslederne, skal ha ansvar for sosiale saker hvis han takker ja til jobben.

Desperat president Det er presidentens kontor som bekrefter jobb-tilbudet lørdag.

Tilbudet er et desperat forsøk fra Janukovitsj' side på å redde sitt politiske skinn etter at demonstranter har krevd hans avgang i daglige demonstrasjoner i nesten to måneder.

Janukovitsj var tidligere lørdag i samtaler med Jatsenjuk og Klitsjko samt Oleh Tjahnybok, en tredje opposisjonsleder.

Opposisjonen har ikke tatt stilling til presidentens forslag, men det er ventet at det seinere i kveld vil bli lagt fram for demonstrantene på Maidan-plassen i sentrum av Kiev.

Deres reaksjon kan bli avgjørende fra svaret.

Dagbladet har snakket med kilder på Maidan-plassen som opplyser at tilbudet til Klitskjo trolig vil bli avvist. Men at døra ikke lukkes helt. Dialogen fortsetter. Opposisjonen vil kreve mer konkrete løfter hvis de skal ta oppgaven med å lede regjeringen mens Janukovits sitter som president.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer