Tilbyr Skrik og Madonna mot lettere soning

David Toska vil ha flere besøk i fengselet av kjæresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):David Aleksander Toska tilbyr å skaffe tilbake de stjålne Skrik- og Madonna-bildene mot at han får lettere soning av dommen for Nokas-ranet. Ifølge VG har riksadvokat Tor-Aksel Busch gitt påtalemyndigheten klarsignal til å gå i forhandlinger med Toska før ankesaken etter ranet starter neste måned.

Det var mandag Dagbladet fortalte at Toska har en plan for å skaffe kunstskattene tilbake.

Toska overleverte sitt Munch-tilbud med kravliste for noen uker siden.

Organisatoren av Nokas-ranet skal blant annet ha krevd at han kan få flere permisjoner og framstillinger og flere besøk i fengselet av kjæresten enn det en streng dom normalt gir adgang til. Toska vil også ha et soningssted nærmest mulig familien i Oslo.

I Stavanger tingrett la påtalemyndighetene ned påstand om 21 års forvaring med en minstetid på 10 år for Toska (30). Dommen ble 19 års fengsel, men han frykter at forvaring blir et tema i ankesaken.

Det viktigste kravet for å hjelpe myndighetene med å finne Skrik og Madonna, er at han slipper forvaring.

Dessuten krever Toska mild behandling for en venn som snart skal møte i retten tiltalt for grov kriminalitet.

Riksadvokatens kontor har ingen kommentarer.

Tilbyr  Skrik og Madonna mot lettere soning

-Vi kommenterer ikke slike saker - og i den uttalelsen ligger det verken en bekreftelse eller avkreftelse, sier førstestatsadvokat Kjerstin Kvande hos Riksadvokaten til VG.

Tilbyr  Skrik og Madonna mot lettere soning
DOBBEL PRIS: Denne Madonna-litografien banket auksjonarius Hans Richard Elgheim til ny eier for fem millioner kroner i neovember i fjor. Utbudet var tre millioner. Nå tilbyr David Toska seg å skaffe "originalen" tilbake til Munch-museet.