Tilbyr «skryteattest» mot frivillig oppsigelse

Uønskede ansatte tilbys glitrende attester mot at de sier opp jobben frivillig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Når norske arbeidsgivere oppdager ansatte som stjeler fra bedriften eller sliter med rusproblemer, velger noen å behandle saken i det stille. I stedet for åpen konfrontasjon, blir den ansatte tilbudt en glitrende attest mot at personen slutter i jobben, melder Dagsavisen søndag

Konsekvensene er at nye arbeidsgivere blir lurt trill rundt og i noen tilfeller ansetter personer som har vært nær politianmeldelse. Helsedirektør Lars E. Hanssen bekrefter overfor avisen at scenarioet er et problem, både i næringslivet og i staten.

- Ledelsen kan se dette som en enkel løsning i stedet for å ta fatt i problemet på skikkelig vis. De sender problemet videre til andre, sier Hanssen, som selv har fått skryteattester i fanget i anledning ansettelser innen Helsetilsynet.

Direktør i Næringslivets sikkerhetsorganisasjon Kim Eilertsen mener jukseattestene finnes i de aller fleste bransjer.

- Dette skaper usikkerhet i arbeidsmarkedet, og de som har en god attest kan bli mistenkeliggjort. Vi ser ikke med blide øyne på at kriminelle handlinger ikke blir meldt til politiet, sier Eilertsen til avisen.

Helsedirektør Lars E. Hansen har tre råd til arbeidsgivere som vil unngå å bli lurt av skryteattester: Å innhente referanser, intervjue søkeren og sjekke autorisasjonen ved eventuelle ansettelser innenfor helsesektoren.