Tilfangetatt general stanser fredsforhandlingene i Colombia

President Juan Manuel Santos i Colombia har utsatt fredsforhandlingene med geriljabevegelsen FARC inntil en general og to medarbeidere som FARC antas å ha tatt til fange, er løslatt.

KRIGSFANGE: General Rubén Darío Alzate (til venstre), som ble tatt til fange i helga i fylket Chocó, antakelig av gerilja-bevegelsen FARC. President Juan Manuel Santos har lagt fredsforhandlingene med FARC på is. Foto: AFP / Scanpix / Pressekontoret til Forsvaret i Colombia
KRIGSFANGE: General Rubén Darío Alzate (til venstre), som ble tatt til fange i helga i fylket Chocó, antakelig av gerilja-bevegelsen FARC. President Juan Manuel Santos har lagt fredsforhandlingene med FARC på is. Foto: AFP / Scanpix / Pressekontoret til Forsvaret i Colombia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

General Rubén Darío Alzate, en korporal og en kvinnelig militær advokat ble tatt til fange i et område med urskog i fylket Chocó, nordvest i Colombia, på grensa til Panama. Dette er et område hvor de to geriljabevegelsene FARC og ELN har en stor tilstedeværelse.

Cuba og Norge Forsvarsminister Juan Carlos Pinzón sier alle spor peker mot Front 34 i FARC, Colombias Revolusjonære Væpnede Styrker.

Etter et møte søndag kveld med den militære overkommandoen i Forsvarsdepartementet kunngjorde president Santos at han ensidig utsetter fredsforhandlingene med FARC. Forhandlingene, som foregår i Havana på Cuba med Cuba og Norge som tilretteleggere, skulle ha fortsatt mandag. Santos lar ikke sine forhandlere dra til Cuba før de tre er løslatt fra fangenskap.

Hvorfor i sivil? Men noe er rart med denne historien, og president Santos synes å være ganske så rasende på de militære lederne for det som har skjedd. I alle fall sendte han ut et svært anklagende spørsmål til dem i sosiale media:

«Forsvarsdepartementet og kommanderende general: Jeg ønsker at dere forklarer med hvorfor general Alzate og hans følge brøt alle protokoller for sikkerhet og gikk sivilt kledt i et rødt område.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer