Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tilfeldig at de satt i samme bil

Kvinnen som er siktet i forbindelse med ambulansesaken har forklart seg i avhør.

NEKTER STRAFFSKYLD: Den tiltalte 25 år gamle kvinnen, som var involvert i ulykken i forkant av ambulansekapringen, nekter straffskyld i avhør. Det forteller kvinnens advokat onsdag. Video: Kristoffer Løkås. Reporter: Torun Støbakk Vis mer

- Hun forklarte seg greit i avhør i forhold til det hun er siktet for, som er narkotikalovbrudd og brudd på våpenloven, sier den siktede kvinnens forsvarer, John Arild Aasen.

FORSVARER: Johan Arild Aasen er forsvarer for den 25 år gamle kvinnen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FORSVARER: Johan Arild Aasen er forsvarer for den 25 år gamle kvinnen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Kvinnen benekter straffskyld.

- Tilfeldig at hun var i bilen

Den 25 år gamle kvinnen satt i bilen som var involvert i en trafikkulykke i Trondheimsveien tirsdag formiddag. Hun stakk fra stedet til fots, mens den 32 år gamle mannen kapret en ambulanse og rettet våpen mot politiet, før han kjørte av gårde.

I avhør har kvinnen forklart at hun var passasjer i bilen som havnet på taket i Trondheimsveien.

- Hun fikk panikk, stakk derfra og ble seinere tatt av politiet, sier Aasen.

- Hva slags relasjon er det mellom de henne og den siktede mannen?

- Det er ikke noen relasjon mellom dem.

- Hvorfor satt de da i samme bil?

- Det er bare tilfeldig.

Kvinnen skal ikke ha ikke ha gitt noen forklaring på hvordan hun havnet i bilen som havnet på taket, i forkant av at den siktede 32 år gamle mannen kapret en ambulanse.

«EN GAL MANNS FERD»: Slik var de dramatiske minuttene da en 32 år gammel mann dro på «en gal manns ferd» med en kapret ambulanse i Oslo. Video: Dagbladet/Privat. Foto: Atle Silgjerd Vis mer

Fikk ikke med seg kapringen

Ifølge Aasen skal kvinnen ha vært på et besøk i forkant av ulykka, og var på vei ned til Oslo sentrum da ulykka skjedde.

- Hun fikk panikk og skjønte ikke hva hun skulle gjøre. Det var en vanskelig situasjon etter å ha havarert med en bil.

Kvinnen var på rømmen i drøye tre timer, før hun ble pågrepet på Sandaker Senter, inne i butikken Bogerud Tekstil. Senteret ligger like ved stedet hvor politiet klarte å stoppe ambulansekapreren.

- Visste hun at hun var etterlyst`?

- Det er et åpent spørsmål. Det har vi ikke noe klart svar på, sier kvinnens advokat.

Kvinnen har i avhør forklart at hun stakk fra stedet like etter at bilen hun og 32-åringen satt i gikk rundt, og at hun ikke fikk med seg at han kapret en ambulanse.

Siktelsen mot de to ble utvidet onsdag ettermiddag. Mannen (32) er nå siktet for drapsforsøk, befatning med våpen og oppbevaring av narkotika.

AMBULANSEKAPREREN: Politiinspektør Grete Lien Metlid forteller at begge de siktede har latt seg avhøre i dag, men at det er behov for ytterligere avhør av mannen, som kun ville gjennomføre et kort avhør onsdag. Video: Kristoffer Løkås. Reporter: Torun Støbakk Vis mer

Kvinnen (25) er siktet for medvirkning til befatning med våpen og medvirkning til oppbevaring av narkotika.

Den 32 år gamle mannen som i går ble pågrepet etter å ha kapret ambulansen og rettet våpen mot politiet i Oslo, har forklart for politiet at han ikke hadde til hensikt å skade noen.

Ville ikke skade noen

Et sju måneder gammelt tvillingpar ble lettere skadet i forbindelse med ambulansekapringen. Det samme ble et eldre ektepar.

- Det var en flukt fra politiet som dessverre fikk et alvorlig og dramatisk utfall, sa hans advokat Øyvind Bergøy Pedersen til pressen utenfor politihuset på Grønland i Oslo.

- Han beklager situasjonen sterkt.

Ifølge advokaten hadde 32-åringen til hensikt å unngå å bli pågrepet, og tok derfor ambulansen for å flykte.

- Han tok ambulansen for å komme seg vekk fra en situasjon hvor han skjønte at han ville bli pågrepet, sier Bergøy Pedersen.

Politiet mener at 32-åringen forsøkte å kjøre på fotgjengere med vilje.

- Nå er det ikke uvanlig at politiet og en som er siktet har annen oppfatning av hva som er saken kjerne, nemlig hans forsett. Det har vi ikke brukt mye tid på å diskutere. Jeg har lyttet til hva han har å si og sørget for at han får formidlet hva han har gjort og tenkt til politiet i dette helt korte og innledende avhøret, sier Bergøy Pedersen.

FLYKTER: Slik var de dramatiske minuttene da en 32 år gammel mann dro på en «gal manns ferd» i en kapret ambulanse. Video: Dagbladet / Per Aanstad Vis mer

Maskinpistol var replika

Politiet tok beslag i to våpen: En hagle og en Uzi maskinpistol. Ifølge forsvarere var hagla uladd og det andre våpenet var en replika.

POLITIINSPEKTØR: Grete Lien Metlid. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
POLITIINSPEKTØR: Grete Lien Metlid. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Dette bekreftes av politiinspektør Grete Lien Metlid.

- De undersøkelsene som er gjort sier at maskinpistolen er en replika. Utover det kan jeg ikke gå inn på noen detaljer om våpnene. Det andre våpenet har framstått funksjonsdyktig, sier Metlid til Dagbladet.

Politiinspektøren sier de bare har fått gjennomført et kort avhørt med 32-åringen hittil, og at det vil bli behov for ytterligere avhør, men det skjer ikke i dag.

Politiet ser for seg at de to blir framstil for varetektsfengsling.

- Det er politiadvokaten som skal gjøre sine vurderinger. Jeg har ikke fått endelig tilbakemelding fra politiadvokaten hva hun har bestemt seg for, sier Metlid.

Kvinnens advokat, John Arild Aasen, mener kvinnen bør løslates.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media