Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tilfeldig at det ikke ble meg

Bestekameraten som var sammen med Benjamin den natta han ble drept, forteller at han så både Kvisler og Jahr gå løs på Benjamin. Deretter så han Jahr stikke. - De var ute etter å ta noen. Det var helt tilfeldig at det ikke ble meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fjerdemann på tiltalebenken

- Jeg skjønner ikke hvordan noen kan gjøre noe sånt. Sette seg over en person og stikke kniven i ham. Det hele så så lett ut. Det er kaldblodig. Benjamin var 15 år, sa kameraten.

Selv fyller han 17. Den 26. januar hadde Benjamin vært hjemme fra skolen, men etter en diskusjon med moren fikk han likevel lov å ta en kjapp tur ut.

- Vi skulle møtes for å prate og bytte deksel på mobilene. Det var for å få sett hverandre denne dagen også, forklarte han.

Ti minutter seinere var Benjamin død.

- Løp

16-åringen får fortsatt hjelp for å bearbeide det som skjedde på Åsbråten natta for snart et år siden. I går fortalte han med stø stemme fra vitneboksen hva han så den natta.

- Vi står og prater ved inngangen til butikken og skal akkurat til å gå da det kommer en bil. Inni bilen ser vi to som er skallete, en fyr foran, og to bak. Ei jente og en gutt sitter bak. Når vi er på sida av bilen, kommer sjåføren ut, går rundt bilen og bøyer seg inn bakdøra. Vi fortsetter å gå.

Begge guttene tenker at det er nynazister og blir redde. Plutselig begynner de to å løpe etter dem.

- Løp, sier jeg til Benjamin. Jeg løper først, og da jeg snur meg ser jeg at sjåføren har fått tak i Benjamin. Han kommer seg løs og løper videre.

To ganger ser kameraten at de to tiltalte får tak i Benjamin og går løs på ham med det han mener er slag og spark. Dermed bekrefter han Veronica Andreassens første versjon der hun forteller at også Kvisler angrep. På spørsmål sa vitnet at Benjamin kanskje kunne blitt knivstukket der og da.

Stikkene

- Så stenger sjåføren Benjamin inne ved gjerdet. Benjamin prøver å hoppe over. Det ser ut som sjåføren holder han igjen, så Benjamin lander på magen.

Samtidig er passasjeren, som kameraten mener er Jahr, på vei rundt og ned til Benjamin. Da snur Kvisler og løper tilbake til bilen. Dette avviker fra de tre tiltaltes forklaring, som alle sider at Jahr hoppet over gjerdet.

- Han setter seg oppå Benjamin og hogger kniven i ham, forklarer 16-åringen.

Hvor mange ganger er han ikke sikker på. Deretter løper Jahr inn i bilen, som rygger ut mens Benjamin reiser seg og løper hjemover. Etter kanskje 20 meter segner han om.

- De bare kjører. De kjører så nærme at det ser ut som de har tenkt å kjøre på ham også.

Da kameraten kommer ned, hører han Benjamin puste to ganger. Deretter ser han stikkene.

Hele Norges coronakart