Coronaviruset:

Tilfeldig coronafunn vekker oppsikt

To norske bioingeniører fra sykehuset i Arendal vekker oppsikt med sine labratoriefunn.

CORONAFUNN: Funnene til de to bioingeniørene Hege Zaar Nielsen (t.v) og Inger Anne Tveit ved Sørlandet sykehus Arendal, publiseres nå internasjonalt. Foto: Privat
CORONAFUNN: Funnene til de to bioingeniørene Hege Zaar Nielsen (t.v) og Inger Anne Tveit ved Sørlandet sykehus Arendal, publiseres nå internasjonalt. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Verden over jobbes det på spreng med forskning på coronaviruset SARS-CoV-2, både hva gjelder forståelse av viruset, behandling av sykdommen covid-19 og ikke minst utvikling av en effektiv vaksine.

Mens det gjerne er forskere som står for dette arbeidet, har to bioingeniører ved sykehuset i Arendal gjort oppsiktsvekkende funn i coronapasienters blodceller.

Nå publiseres forskningen internasjonalt i håp om at den kan hjelpe forskerne å løse coronavirus-gåten.

- Bemerkelsesverdig

Det var ved en tilfeldighet at de to fagbioingeniørene i hematologi og koagulasjon på laboratorieavdelingen ved Sørlandet sykehus Arendal, Hege Zaar Nielsen og Inger Anne Tveit, oppdaget unormale former hos blodcellene til coronasyke pasienter ved sykehuset.

Under en opplæringsprosess gjorde de et utstryk av blodet for å studere immuncellene til coronapasientene i et mikroskop. Da oppdaget de unormale former ved cellene.

- Observasjonene våre var bemerkelsesverdige i den forstand at det unormale utseendet og cellenes merkelige bekjempelse av viruset bare var til stede i blodbildet noen få dager, før alle cellene igjen så helt normale ut, forteller de to til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer