Tilfeldig forbipasserende fant mannen blodig og livløs utenfor huset

Politiet jakter fortsatt etter en antatt gjerningsmann. 

ETTERFORSKES:  En mann er etterlyst etter at en annenn mann ble funnet død utendørs i et boligområde på Hellvik i Eigersund lørdag kveld.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
ETTERFORSKES:  En mann er etterlyst etter at en annenn mann ble funnet død utendørs i et boligområde på Hellvik i Eigersund lørdag kveld. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: Politiaksjon pågår nå i et industriområde nord for Hellvik.

- Like etter klokka 10.30 søndag rykket store mengder politi ut til et område nord for Hellvik i retning Stavanger. Bevæpnet politi aksjonerer nå mot et område der de har fått indikasjoner på at mistenkte befinner seg, melder Aftenbladet.

Politiet søker fortsatt etter en mann som er siktet for grov kroppsskrenkelse med døden til følge, etter at en annen mann i natt ble funnet livløs utenfor et hus i Hellvik i Eigersund kommune.

Politiet har gjennomført et omfattende søk etter mannen, blant annet med hund, men han er fortsatt ikke funnet. De skal ha kontroll på bilen til mannen de leter etter, men utelukker ikke at han har hatt tilgang til en annen bil.

Operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Britt Randulff forteller Dagbladet at de mottok melding klokka 23.30 i natt om at tilfeldig forbipasserende hadde oppdaget en livløs og blodig person liggende utenfor huset i Hellvik.

Observert sammen

- Både politi og ambulanse rykket til stedet, og det ble iverksatt livreddende behandling, men mannen ble erklært død på stedet, sier Randulff til Dagbladet.

Hun forteller at avdøde er identifisert, og at han ikke var bosatt i huset der han ble funnet.

Det skal være en nær relasjon mellom avdøde og den siktede mannen som fortsatt er på frifot, ifølge operasjonslederen, som forteller at de to ble sett sammen tidligere i går kveld.

- Kjenner forhistorien

- Vi har vært i kontakt med en del vitner. Det er ingen som har sagt at de har sett selve handlingen, men vitner har observert avdøde og siktede sammen tidligere samme kveld, sier hun.

- Avdøde er utsatt for en voldshandling, og vi kjenner forhistorien til det som skjedde, sier innsatsleder Ågesen til Dalarne Tidende.

Dødsårsak er ikke fastslått, og avdøde er sendt til Stavanger universitetssjukehus for obduksjon. Det er ikke funnet noen våpen på funnstedet, ifølge Randulff.

- Mannen hadde utvendige skader, mer ønsker jeg ikke å utdype, sier hun.

Dagbladet følger saken.