- UBEHAGELIG:  Politimester i Follo Arne Jørgen Olafsen klandrer ikke politiadvokaten som solgte sementblanderen til Anders Behring Brevik. - Saken er ubehagelig for politiadvokaten, sier Olafsen. Foto: Jacques Hvistendahl
- UBEHAGELIG: Politimester i Follo Arne Jørgen Olafsen klandrer ikke politiadvokaten som solgte sementblanderen til Anders Behring Brevik. - Saken er ubehagelig for politiadvokaten, sier Olafsen. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

- Tilfeldig og ubehagelig

Politimester Arne Jørgen Olafsen legger stor vekt på at ingen klandrer politiadvokaten, for at han solgte sementblanderen til Anders Behring Breivik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alle har et forhold til 22. juli. Vår medarbeider var uheldig og solgte helt tilfeldig en sementblander til Anders Behring Breivik. Det er klart at det føles ekstra tungt og vanskelig, men ingen kan klandre politiadvokaten, sier politimester Arne Jørgen Olafsen i Follo.

- Vi forstår at det kan oppfattes som spesielt at terroristen kjøpte sementblanderen som han brukte til å lage dødsbomba som ble utløst i regjeringskvartalet, av en ansatt i politiet, sier politimester Arne Jørgen Olafsen til Dagbladet.

- Dette var i utgangspunktet et privat salg som ikke har noe med politiet å gjøre. Vi forstår at det er vondt og vanskelig for vår medarbeider, og forholder oss til det som arbeidsgiver. Vi har respekt for hvordan det oppleves for politiadvokaten, sier politimester Olafsen.