- Tilfeldig, svært brutalt og uforståelig

Drept 35-åring var på byen og skulle ta taxi da han plutselig ble skutt. Politiet ber vitner melde seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann ble skutt i hodet på kloss hold ved en taxiholdeplass utenfor pub Store Stå på Bislett i natt. Politiet fikk melding klokka 01.06 i natt. Mannen døde senere av skadene.

- Det er ingen relasjon mellom offer og gjerningsmann. Det framstår som tilfeldig, svært brutalt og uforstålig, sier Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i oslopolitiet under en pressekonferanse i dag.

På fest med venner 35-åringen og to venner var på vei fra Majorstua til Bislett for å finne en drosje. Ved taxiholdeplassen kom to biler opp, som ikke var drosjer. Det var kontakt mellom dem i forkant før de ble skutt, forteller Metlid.

Offerets venner, som er svært preget av det som har skjedd, har forklart til politiet at det oppsto en kort kontakt mellom personen i bilen og dem.

- Dette gikk svært raskt og plutselig ble det skutt, sier Metlid.

Politiet ber om hjelp Personen som skjøt knyttes til en av bilene. Politiet undersøker muligheten for om de var pirattaxisjåfører. Han skal være mellom 20 og 30 år, hadde hvit overdel, og sort, bakovergredd hår.

Politiet er svært interessert i opplysninger i de to bilene. Den ene beskrives som mørk og den andre lys. Siste observasjon av bilene er da de forlater taxiholdeplassen i stor fart i retning Majorstua.

JAKTER PÅ GJERNINGSMANNEN: Vaktleder Pål Berger ved Krimvakta i Oslo-politiet opplyser til Dagbladet at politiet jakter to personer som forsvant fra stedet i en burgunderrød bil.

Han skal være mellom 20 og 30 år, hadde hvit overdel, og sort, bakovergredd hår. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET
JAKTER PÅ GJERNINGSMANNEN: Vaktleder Pål Berger ved Krimvakta i Oslo-politiet opplyser til Dagbladet at politiet jakter to personer som forsvant fra stedet i en burgunderrød bil. Han skal være mellom 20 og 30 år, hadde hvit overdel, og sort, bakovergredd hår. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET Vis mer

- Det er svært viktig at alle som har sett noe eller hørt noe, tar kontakt med politiet. Det kan virke ubetydelig, men det kan vise seg å være av avgjørende verdi for politiet, understreker Metlid.

Hun ber folk som muligens har tatt bilder eller video av selve hendelsen eller av området rundt.

På fest 35-åringen var fra Oslo og var på fest med venner i jobbsammenheng. Ifølge politiet skal ikke offeret være kriminelt belastet og skal ikke tilhøre noe spesielt miljø.

- Etterforskningen kan bli utfordrende og vi trenger at vitner melder seg. Vi har ingen mistenkte, men jakten er i gang, sier Metlid.

Burgunderrød bil Politiet er i dag mer avventende med beskrivelser av bilene, nettopp fordi så mange vitner ikke har blitt avhørt ennå.

- Vi mener det er flere vitner som har vært i nærheten, men kanskje ikke har skjønt alvoret i det de har sett eller hørt. Vi ber disse personene melde seg, sa Innsatsleder på stedet i natt.

Politiet bekrefter at flere vitner så skyteepisoden, men de er ikke i stand til å bli avhørt på stedet.

- Det var øyenvitner som var veldig nærme da dette skjedde, men den psykiske tilstanden deres gjør at vi ikke har fått avhørt dem ennå. Vi vet ikke om gjerningsmann og offer kjenner hverandre, eller om det var en foranledning før skuddet ble løsnet, sa innsatsleder Barstad.

Hørte skarpt smell Et øyenvitne som sto sammen med venner 30 meter unna åstedet, sier til Dagbladet at de snudde seg da de hørte et skarpt smell.

- Vi så at en mann segnet om på bakken. To menn forsvant i en burgunderrød bil, mens en annen løp i motsatt retning. En person som virket som han var venn av offeret prøvde å hjelpe ham, og var helt fortvilet, sier personen til Dagbladet.

Noen av vitnene gikk opp til åstedet for å hjelpe offeret. De sier det luktet krutt på stedet da de kom fram.

De sier til Dagbladet at de hørte at det ble løsnet ett skudd. Andre vitner har sagt de hørte så mange som tre skudd. Politiet sier at flere at vitnene er så berusede at forklaringene spriker.

Et vitne forteller til Dagbladet at han var på vei til taxiholdeplassen da han hørte et smell.

JAKTEN ER I GANG: - Etterforskningen kan bli utfordrende og vi trenger at vitner melder seg. Vi har ingen mistenkte, men jakten er i gang, sier sier Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i oslopolitiet under en pressekonferanse i dag. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
JAKTEN ER I GANG: - Etterforskningen kan bli utfordrende og vi trenger at vitner melder seg. Vi har ingen mistenkte, men jakten er i gang, sier sier Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i oslopolitiet under en pressekonferanse i dag. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET Vis mer

- Da så jeg mannen som lå på bakken rundt ti meter fra meg. Jeg løp inn på puben for å hente en sykepleier jeg visste at var der. Hun ble med ut og startet gjenoppliving, sier mannen.

Politiet ønsker tips fra publikum på telefon 02800.

TILFELDIG OFFER: - Det er ingen relasjon mellom offer og gjerningsmann. Det framstår som tilfeldig, svært brutalt og uforstålig, sier Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i oslopolitiet under en pressekonferanse i dag. Foto: HANS-MARTIN THØMT RUUD
TILFELDIG OFFER: - Det er ingen relasjon mellom offer og gjerningsmann. Det framstår som tilfeldig, svært brutalt og uforstålig, sier Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i oslopolitiet under en pressekonferanse i dag. Foto: HANS-MARTIN THØMT RUUD Vis mer