Tilfreds etter DNA-beviset

Det var en tilfreds Jan Helge Andersen som ved 16.30-tida i går ettermiddag dro fra Kristiansand Tinghus tilbake til varetektscella i Arendal. Da hadde han nettopp fått vite at politiet også har sikret seg DNA fra kameraten, Viggo Kristiansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed vet Andersen at hans detaljerte politiforklaringer lar seg bevise av tekniske funn. 19-åringen har tidligere vært mektig irritert over at kameraten har vært feig fordi han ikke har tilstått barnedrapene. Viggo Kristiansen reagerte på nyheten om DNA-beviset med å pålegge sin forsvarer, advokat Tore H. Pettersen, munnkurv. Kristiansen ville heller ikke la seg avhøre om voldtektene og drapene han er siktet for å ha begått sammen med Jan Helge Andersen.

Møtte foreldrene

Jan Helge Andersen mottok derimot meldingen om DNA-funnet med stor tilfredshet. Andersen ble i går formiddag kjørt til Kristiansand. Her var han først med på et kort avhør før han fikk møte sine foreldre. De er også lettet over at sønnens forklaring har vært riktig. Deretter bar turen tilbake til Arendal. Andersen hadde med seg en stor bærepose med forskjellige dataspill som han la foran i den sivile bilen. Deretter åpnet han galant døra for politibetjent Jon Repstad, før bilen med avdelingssjef og avhørsleder Geir Hansen bak rattet, kjørte ut fra Tinghusets bakgård.

Har fått en smell

Andersens forsvarer, advokat Ben Fegran, er lettet over at også Viggo Kristiansen nå kan knyttes direkte til handlingene. Det betyr også at etterforskningen kan avsluttes relativt raskt. - Dette er veldig bra fordi det støtter opp om den forklaringen min klient har gitt. Det styrker også hans troverdighet, sier Fegran til Dagbladet. - Jan Helge er ikke en gutt av store ord. Men han gir uttrykk for at han er tilfreds med den nye utviklingen, sier Fegran. Advokaten opplyser at hans klient opplever en tøff periode i varetektsfengsel. Andersen skal ha fått en psykisk reaksjon på de handlingene han har vært med på. - Han får hjelp til å takle dette, uten at jeg vil gå i detaljer på hva det innebærer, sier Fegran.