Tilfredse fylkesledere

Nå kan vi rette ryggen og se folk i øynene igjen, sier Senterpartiets fylkesleder i Aust-Agder, Terje Sandkjær, etter at fire av seks Sp-statsråder dissenterte i Veterinæravtale-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En telefonrunde NTB har hatt til noen av Senterpartiets tillitsvalgte på fylkesplan, tyder på at grasrota i partiet er tilfreds med regjeringsmedlemmenes opptreden. Samtidig beklager de at regjeringens flertall går inn for Veterinæravtalen.

- Det var maktpåliggende for Senterpartiet å markere standpunkt i denne saken, og jeg er fornøyd med at to tredeler av partiets medlemmer i regjeringen dissenterte, sier Sandkjær.

Han mener at det å ta dissens i regjering er ekstraordinært, og at markeringen ville blitt i sterkeste laget dersom partiets regjeringsmedlemmer samlet stemte mot avtalen.

- Er stolt

Liv Signe Navarsete, Sps fylkesleder i Sogn og Fjordane, sier til NTB at hun er stolt over å tilhøre et parti der medlemmene er i stand til å påvirke statsrådenes beslutning, slik det har skjedd i Veterinæravtale-saken.

- Jeg er ikke fornøyd med at regjeringen anbefaler avtalen, men er fornøyd med at grasrota i Senterpartiet ble hørt og at fire av våre statsråder gikk imot. For det er jo slik at ingen skal kunne instruere statsråder. De valgte å lytte til grasrota i partiet likevel.

Av de løsningene som var mulig er dette til å leve med, mener Navarsete.

Godt fornøyd

Også lederen av Nord-Trøndelag Senterparti, Vigdis Julstad Belbo, er tilfreds med utfallet av saken for Sp-statsrådenes del.

- Dette var i tråd med onsdagens telefonmøte. At regjeringen er delt i synet, mener jeg må være rett i en sak der et flertall egentlig er imot.

- Kan det oppfattes som at Senterpartiet har ulikt syn i denne saken når både finansminister Restad og fiskeriminister Angelsen gikk inn for avtalen?

- De har sine ansvarsområder å ivareta i regjeringen, som vi må forstå. Senterpartiet har fått sitt syn markert gjennom at fire statsråder dissenterte. Det var en grei og viktig markering, sier Belbo.