Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilfredse TV-journalister får26 000 mer

Det blir ikke svarte skjermer på TV 2. Få minutter før fristen gikk ut ved midnatt, ble det enighet mellom partene. I snitt får kanalens 194 TV-journalister en lønnsøkning på 26 000 kroner. - Vi er tilfreds med resultatet, sier klubbleder Davy Wathne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uten TV-sminke var Davy Wathne temmelig blek da han møtte pressen fem minutter over midnatt. Lønnskampen var tydeligvis tøff for sportssluggeren.

  - Vi fikk ikke nok penger, men i forhold til folk flest har vi fått en kjempestor lønnsøkning. Men vi fortjener det. Resultatet står i forhold til en bedrift som har et overskudd på 200 millioner kroner, sier Wathne.

  TV 2s medlemmer i Norsk Journalistlag har ikke vært fornøyd med lønnsutviklingen siden kanalen kom på lufta for fem år siden.

  «Cowboytilstander» er en karakteristikk medlemmer har brukt.

55 000 mer

Enkelte av de med lavest lønn får en økning på hele 55 000 kroner. I snitt får journalistene en lønnsøkning på omlag 26 000 kroner. Resultatet av avtalen omfatter det flate tillegget samt beregninger for ulempe-, kvelds- og helgetillegg.

  - Vårt krav var opprinnelig på 32 000 kroner, men ledelsens totale tilbud lå på 15 000 kroner. Men det har ikke vært lett, for forhandlingene har handlet like mye om prinsipper som om kjærlighet til bedriften, sier Wathne, som gleder seg til å være på lufta igjen i kveld.

Lettelse

Nyhetsredaktør Bjarne Berg smilte lurt under barten etter meklingen, men det var ikke mye smil å se hos økonomidirektør Øivind Johannessen:

  - En lettelse at det er over, og resultatet kan vi leve med, sa økonomidirektøren, vel vitende om at han må ut med fire-fem millioner kroner til NJ-medlemmene.

Slik ser avtalen ut:
 13 000 i generelt tillegg
  2000 i ulike justeringer
  8000 i økte vakttillegg
 3000 engangsutbetaling/bonus

«Meklervake»

Mens lønnskampen pågikk på kontoret til meklingsmannen Per Stang, holdt TV 2-ansatte «meklervake» på Habibi Café i sentrum av Oslo. Begge parter sto på sitt til det nærmet seg midnatt.

- I år tar eierne ut 57 millioner kroner i utbytte. Vi krever under ti prosent av dette, sa Stål Talsnes mens meklingen pågikk.

  Talsnes var kontaktperson mellom forhandlingsutvalget og TV 2-journalistene som holdt «meklervake».

Streikevilje
Hele Norges coronakart