- Tilgi meg!

Etter ei ukes innbitt kamp mot å si ordet, var det en liten gutt som fikk Martin Scanche til å krype til korset. Les brevet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et brev ber Martin Schanche om tilgivelse for slaget på Åssiden, og all annen skade han kan ha forvoldt. I går ble det kjent at han betaler boten drammenspolitiet ila ham.

Her er brevet:

«Du skal ikke!

Fredag, 29. august var jeg så heldig å få være speaker på et Olabil-løp i Ski, Akershus. Smilende barn, stolte foreldre og en varm kveldsol la en vakker ramme om arrangementet.

Efter en stund kommer en liten pjokk med bekymrede øyne, men med fast og lav stemme sier han noe som: sant, man skal ikke slå. Langsomt blekner mine egne meninger og behov ved antagelsen om, at denne pjokken umulig er alene der ute. Vissheten om det gale jeg hadde gjort, trenger seg på. Ord som beklage eller unnskyld mister styrke og betydning jeg står mentalt avkledd. Barnelærdommen trenger seg på som eneste løsning.

Jeg vil gjennom dette skriv be samtlige, uten unntak om tilgivelse for den sorg, harme, skuffelse og smerte de måtte ha opplevd gjennom mine feilgrep.

Det er mitt oppriktige ønske til samtlige det måtte angå: La oss sammen prøve å la ærlighet og vilje til redelighet styre moralen, både i dagligliv og valgkamp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer