«USAs mest profilerte konspirasjonsteoretiker»:

Tilhengerne hans truet foreldrene til drepte barn. Nå kastes han ut av YouTube og Facebook

«Et motangrep mot global oppvåkning», sier Alex Jones selv.

UTESTENGES: Alex Jones utestenges fra både Facebook, YouTube og Apple. Foto: Jay Janner / Austin American-Statesman via AP / NTB scanpix
UTESTENGES: Alex Jones utestenges fra både Facebook, YouTube og Apple. Foto: Jay Janner / Austin American-Statesman via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alex Jones er av mange omtalt som «USAs mest profilerte konspirasjonsteoretiker». Og han er svært kontroversiell.

Han er blant annet grunnleggeren av nettstedet, radio- og TV-programmet Inforwars, som er kjent for å dele konspirasjonsteorier.

Alex Jones er svært omstridt og meget upopulær, om man ikke regner med hans trofaste lytterskare, og nå har han igjen skapt overskrifter. Men denne gangen skal det tilsynelatende ikke være på grunn av noen av hans konspirasjonsteorier, som vi kommer tilbake til.

Kastet ut av Apple

For Jones har som mange andre utenfor de etablerte mediene skapt seg et stort navn via blant annet YouTube og podkaster, og mandag ble det kjent at Apple, YouTube og Facebook har fått nok av Jones' framgangsmåte.

Det var Apple som først «aksjonerte» mot Jones, seint søndag kveld, skriver Buzzfeed News.

De fjernet fem av Inforwars seks podkaster fra iTunes og andre podkast-apper. Blant podkastene som ble fjernet var «War Room» og «Alex Jones Show», podkaster som Jones selv er vert for.

«Apple aksepterer ikke hatefulle ytringer, og vi har klare retningslinjer som skaperne og utviklerne må følge for å forsikre seg om at vi tilbyr et trygt miljø til alle våre brukere. Podkaster som bryter med disse retningslinjene blir fjernet fra vårt arkiv, sånn at de ikke lenger kan søkes opp eller er tilgjengelig for nedlastning», heter det i en uttalelse fra Apple.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer