Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilhører åpnet ild

Rett etter at møtet var hevet, reiste en mann seg opp og skjøt vilt rundt seg. Da han ble overmannet lå 50 tomhylser på gulvet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Våpendesperadoen ble arrestert etter at noen modige menn klarte å få ham i bakken. Før han ble overmannet hadde han drept åtte mennesker, og skadeskutt 30 andre. Halvparten behandles nå på sykehus med alvorlige skader.

Mannen er ennå ikke identifisert. Miljøpartiet De grønne har benektet opplysninger om at mannen er medlem der. Da politiet arresterte ham hadde han flere automatvåpen på seg, melder BBC.

Vitner forteller at mannen satt rolig blant publikum under hele møtet. Da lokalordfører Jacqueline Fraysse hevet møtet klokka 01.15 reiste han seg opp og skjøt vilt rundt seg med to våpen.

- Han reiste seg opp og skjøt rett fram. Deretter skjøt han mot representantene. Han sa ingen ting, og det varte i flere minutter, sa Fraysse til pressen etterpå.

Hun er ordfører i Nanterre, et middelklasseområde like utenfor Paris. Familiemedlemmer til de omkomne kom i natt til åstedet for å identifisere de drepte.

- Viste stort mot

Det hadde ikke vært noen opphetet debatt under møtet og hendelsen kom uten forvarsel. De fleste av ofrene var representanter og både president Jacques Chirac og statsminister Lionel Jospin kom i natt til Nanterre.

- Dette er en forferdelig tragedie. Heldigvis reagerte noen med stort mot og klarte å overmanne denne galningen, sa Jospin.

Associated Press melder at kriminaliteten i Frankrike øker stadig og er et hett tema for neste års presidentvalg.

  • I desember streiket tusenvis av politibetjenter, og forlangte bedre betalt og bedre utstyr. Bakgrunnen var at to politimenn ble drept under et ran i oktober.
  • Samme måned ble fire mennesker drept av en våpendesperado i byen Tours.
ÅSTEDET: Rett etter at møtet var ferdig, skjøt miljøaktivisten vilt rundt seg. De fleste av de drepte var lokalpolitikere.
SJOKKERT: Jacqueline Fraysse hevet møte, og da startet blodbadet. Til høyre statsminister Lionel Jospin.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!