En engelsk ankedomstol har opprettholdt dommen fra High Court of Justice i London. Foto: AP.
En engelsk ankedomstol har opprettholdt dommen fra High Court of Justice i London. Foto: AP.Vis mer

Tilkjent 205 millioner i erstatning

- Vi må legge til grunn at det kinesiske selskapet gjør opp for seg, sier Jarle Ellefsen i Spar Shipping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Spar Shipping skal ha 25,3 millioner dollar, 205 millioner kroner, i erstatning fra Grand China Logistics. Ifølge Finansavisen kommer påløpte renter og saksomkostninger i tillegg.

Avviste anken

Det er klart etter at en appelldomstol i London ifølge shippingavisen TradeWinds har avvist det kinesiske selskapets anke over dommen som ga Bergen-rederiet fullt medhold. Appeal Court har avvist videre anke i saken.

Appellretten opprettholder dermed dommen fra High Court, som våren 2015 tilkjente Spar Shipping erstatning fordi Grand China Shipping hadde misligholdt sine kontrakter om leie av tre av rederiets tørrlastskip. Retten kom til at Grand China Logistics hadde garantert for disse avtalene, og måtte stå ansvarlig for det manglende oppgjøret.

Ifølge Finansavisen gjaldt leieavtalen, som ble inngått i 2010, søsterskipene «Spar Capella» og «Spar Vega», to 58.000-tonnere, og 53.000-tonneren «Spar Draco».

Spar Shipping eies av Eide Knudsen-familiens holdingselskap West Coast Invest. Etter at gründeren Helge Eide Knudsen døde i fjor sommer kontrolleres selskapet, som foruten tørrlastrederiet omfatter handelsvirksomheten Spar Kjøp og en betydelig eiendomsportefølje, av sønnene Tom og Iwan Eide Knudsen.

Gledelig avgjørelse

Administrerende direktør Jarle Ellefsen i Spar Shipping sier i en kommentar til rettsavgjørelsen at det er gledelig å se at den opprinnelige dommen opprettholdes.

- Regner du med at dommen etterleves og at dere nå snart får pengene?

- Det gjenstår jo å se, men dommen er helt klar, og vi må legge til grunn at det kinesiske selskapet gjør opp for seg, sier Ellefsen til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Hegnar: - Dette er et molboland
Myrseth stokker om - anbefaler seks aksjer