Tilkjent sju millioner etter vill skyting i Forsvarets «killing house»

Men Bjørn Sagvolden (57) ville ha 30 millioner - og har anket.

DELVIS SEIER:  - Der står et erstatningsbeløp. Det er en delvis seier, sier den tidligere elitesoldaten Bjørn Sagvolden om at Asker og Bærum tingrett har tilkjent ham sju millioner kroner i erstatning og sakskostnader - i en dom som både han og motparten Telenor har anket. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
DELVIS SEIER: - Der står et erstatningsbeløp. Det er en delvis seier, sier den tidligere elitesoldaten Bjørn Sagvolden om at Asker og Bærum tingrett har tilkjent ham sju millioner kroner i erstatning og sakskostnader - i en dom som både han og motparten Telenor har anket. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått 31 år siden elitesoldaten Bjørn Sagvolden ble merket for livet i det såkalte «killing house» i Forsvarets spesialkommandos hovedkvarter på Trandum.

Nå har Asker og Bærum tingrett tilkjent ham 6,1 millioner kroner i erstatning og 800 000 kroner i sakskostnader.

Fordi han var ansatt i Televerket da skadene først ble konstatert, er det Telenor som får regninga.

Anke og motanke Men Sagvolden er ikke fornøyd, og har anket.

Dermed er det duket for enda en rettsrunde, etter at Borgarting lagmannsrett i en rettskraftig dom fra i fjor avgjorde at Sagvolden skal ha erstatning etter skader fra to dramatiske hendelser i 1983 - en dykkerulykke og en skyteepisode.

Det som fortsatt gjenstår å avgjøre, er erstatningsbeløpet.

- Vi har konstatert at Sagvolden har anket dommen, og det er levert et anketilsvar og en motanke, sier Telenors advokat Yngve Skogrand i advokatfirmaet Riisa & Co.

Ytterligere kommentarer vil han ikke gi, men i dommen går det fram at Telenor mener Sagvolden ikke har lidt et ansvarsbetingende økonomisk tap og at karriereproblemene for det meste skyldes hans personlighet slik den var også før hendelsene i 1983.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer