Tillater ikke-leger å utføre abort

Ikke særlig relevant for Norge, mener lege.

GUVERNØR: Janet Mills vil gjøre abort mer tilgjengelig i delstaten. Foto: Robert F. Bukaty / AP / NTB Scanpix
GUVERNØR: Janet Mills vil gjøre abort mer tilgjengelig i delstaten. Foto: Robert F. Bukaty / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag signerte guvernøren i den amerikanske delstaten Maine, Janet Mills, en lov som åpner for at det ikke bare leger som får utføre aborter.

Loven trer i kraft i september, og innebærer at også annet helsepersonell, som legeassistenter og sykepleiere med avansert praksis, vil kunne utføre både kirurgisk og medikamentell abort.

I en pressemelding uttaler guvernøren at lovendringen skal sikre at alle kvinner i delstaten, spesielt de ute i distriktene, får bedre tilgang på reproduktive helsetjenester når de trenger det.

- Ved å signere denne loven beskytter Maine kvinners rettigheter, og tar et steg mot å utjevne tilgangen til en helsetjeneste som andre stater prøver å undergrave, trekke tilbake eller regelrett eliminere, sier hun.

Mer tilgjengelig

Ifølge New York Times, er det bare tre byer i Maine som har offentlig tilgjengelige tilbud om abort med vakuum. Den nye loven kan gjøre det enklere for klinikker i distriktene å tilby det samme.

De fleste amerikanske delstater krever at det er en lege som utfører en slik abort, men i eksempelvis California, Colorado er det tillatt at dette blir gjort av annet helsepersonell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer