Tillater snøscooterkjøring i 100 norske kommuner

Fornøyelseskjøring i markerte løyper fra vinteren av.

FORNØYELSE:  Regjeringen utvider forsøksordningen for fornøyelseskjøring med snøscooter i utmark - og lar nå over hundre kommuner delta i ordningen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / SCANPIX
FORNØYELSE: Regjeringen utvider forsøksordningen for fornøyelseskjøring med snøscooter i utmark - og lar nå over hundre kommuner delta i ordningen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen utvider forsøksordningen for fornøyelseskjøring med snøscooter i utmark.

Over 100 kommuner kan allerede fra i vinter legge til rette for snøscooterløyper.

- Vi har startet arbeidet med å følge opp regjeringsplattformen, sier miljøvernminister Tine Sundtoft (H).

Miljøverndepartementet inviterte til en ny forsøksordning for kommunene, hvor de i perioden 2014 til 2018 kan etablere snøscooterløyper for såkalt fornøyelseskjøring. Forslaget har vært på høring i sommer, og tilbakemeldingene har vært svært delte.

- Det er helt uforståelig at regjeringen tillater mer motorisert ferdsel. Det store flertall nordmenn ønsker det ikke. Vi frykter at det vil gå ut over viktige villreininteresser i tillegg til å ødelegge søndagsturen for veldig mange, sier leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet til NTB.

Haltbrekken frykter at ordningen fører til ødeleggelser og støy i naturen, men ordningen fra Miljøverndepartementet kommer etter ønske fra kommuner og fylker som vil tilrettelegge for blant annet snøscooterturisme.

- Regjeringen vil styrke det lokale selvstyret, og vi har tillit til at kommunene er sitt forvalteransvar bevisst, sier Sundtoft.

Opprinnelig skulle ordningen begrenses til 40 kommuner, men den skal nå utvides slik at alle kommunene som meldte sin interesse, får delta.

Samlet dreier det seg om litt over 100 kommuner.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer