Tillerson ber Kina legge press på Nord-Korea

- Oppfordret Kina til å bruke alle tilgjengelige midler for å moderere Nord-Korea.

G20-MØTET: Kinas utenriksminister Wang Yi og USAs utenriksminister Rex Tillerson møttes i Bonn i Tyskland. Foto: Brendan Smialowski / AP / NTB Scanpix
G20-MØTET: Kinas utenriksminister Wang Yi og USAs utenriksminister Rex Tillerson møttes i Bonn i Tyskland. Foto: Brendan Smialowski / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs utenriksminister Rex Tillerson ba Kina legge større press på Nord-Korea da han under G20-møtet for første gang møtte sin kinesiske kollega Wang Yi.

Samtalene fant sted i Bonn i Tyskland fredag. Tillerson tok opp Nord-Korea, som til tross for advarsler, protester og sanksjoner fra omverdenen fortsetter sin utvikling av atomvåpen og raketter.

- Tillerson understreket også den økende trusselen Nord-Koreas atomvåpen- og rakettprogram utgjør, og oppfordret Kina til å bruke alle tilgjengelige midler for å moderere Nord-Koreas destabiliserende oppførsel, sier en talsmann for amerikansk UD, Mark Toner.

Forholdet mellom USA og Kina har vært spent etter at Trump ble innsatt, siden han mange ganger har kritisert Kina og åpnet for endringer i USAs Taiwan-politikk. Trump har også signalisert at han er villig til å hjelpe Japan med å forsvare en omstridt øygruppe i Øst-Kinahavet som også Kina gjør krav på.

I en telefonsamtale med Kinas president Xi Jinping i forrige uke forsikret imidlertid Trump at USA fastholder den såkalte ett Kina-politikken. Den innebærer en anerkjennelse av at Kina og Taiwan i prinsippet er ett land, selv om Taiwan i praksis har fullt selvstyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer